

Gehaktballetjes met puree
Een klassieker voor kinderfeestjes of familiediners: onze gehaktballetjesovenschotel met aardappelpuree. Heerlijke gehaktballetjes in een groentesaus verfijnd met Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus. Een echte traktatie voor jong en oud.
Ingrediënten
Voor de gehaktballen:
Voor de saus:
Voor de aardappelpuree:
Aardappelpuree ca. 100 g
Gehaktballetjes ca. 100 g
Groenten ca. 50 g
Saus ca. 50 g
Voorbereiding
Stap 1
Gehaktballetjes: fruit de ui in een beetje olie op een laag vuur gedurende 2-3 minuten. Meng de ui met het gehakt, de eieren en het paneermeel en breng op smaak met zout. Vorm met vochtige handen balletjes van ongeveer 25 g en bak deze aan alle kanten in een beetje olie op een middelhoog vuur gedurende 2-3 minuten. Haal de gehaktballetjes uit de pan en blus het braadvocht af met de Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus. Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Verdik met maïzena. Voeg de gehaktballetjes toe en laat de saus ca. 10 minuten zachtjes koken.
Stap 2
Kook de doperwten en wortels voor in gezouten water. Voeg de groenten bij het serveren portiegewijs toe aan de saus en breng aan de kook.
Stap 3
Aardappelpuree: Snijd de aardappelen in kleine stukjes en kook ze in ruim gezouten water in ca. 30 minuten heel zacht. Giet af en druk door een aardappelrasp. Breng de melk en boter aan de kook, breng op smaak met zout en nootmuskaat en giet over de aardappelen. Roer tot een gladde massa en verwarm opnieuw met een beetje melk als dat nodig is.
Stap 4
Verwarm de gehaktballetjes met de saus en groenten in porties en serveer met de aardappelpuree.
Tip:
Om het gerecht nog kindvriendelijker te maken, kun je koekjesvormpjes gebruiken om sterretjes of hartjes uit de wortels te snijden.
Recept-ID F1077
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer


![[Translate to Niederländisch:] [Translate to Niederländisch:]](https://www.kikkoman.nl/fileadmin/_processed_/5/a/csm_F1096-recipe-page_Venison_ossobuco_with_sweet_potato_puree_Desktop_Header_3c466be407.webp)








