Gekruide kippopcorn
Gekruide kippopcorn

Gekruide kippopcorn

totale tijd90 min.

Snel, knapperig, heerlijk: deze kipsnack met geurige kruiden en gefrituurde Thaise basilicum krijgt een zoete en pittige smaaktoets dankzij Kikkoman Teriyaki Marinade.

Ingrediënten

10 porties

Kip:

2 ½ kg
kipfilet
5 
teentjes knoflook, fijngehakt
2 el
tomatenpuree
200 ml
rijstwijn om te koken
1 tl
vijfkruidenpoeder

Paneerlaag:

500 g
aardappelzetmeel
2 l
olie om te bakken
250 g
eiwitten
300 g
paneermeel

Kruiden:

1 tl
szechuanpeper
1 tl
zwarte peper
4 tl
zout
1 tl
vijfkruidenpoeder
2 tl
hete paprika
1 el
witte sesamzaadjes
1 el
zwarte sezamzaadjes
100 g
Thaise basilicum

Voorbereiding

Kip: Snijd de kip in stukken en doe in een kom. Meng goed met knoflook, vijfkruidenpoeder, Kikkoman Teriyaki Marinade, tomatenpuree en rijstwijn. Marineer minstens 1 uur. 
 
Paneerlaag en kruiden: Rooster de specerijen droog en maal ze tot poeder of stamp ze fijn in een vijzel. Hak Thaise basilicum. Haal de kip uit de marinade en laat uitlekken. Voeg eiwit en zetmeel bij de kip en meng grondig. Wentel de kip door paneermeel en bak goudbruin. Bak daarna de basilicumblaadjes tot ze knapperig zijn. 
Serveren: Bestrooi kip met kruiden en basilicum.

Recept-ID F1008

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.