Gesneden kalfsvlees met zoeteaardappelwafels
Gesneden kalfsvlees met zoeteaardappelwafels

Gesneden kalfsvlees met zoeteaardappelwafels

totale tijd 1 u.
30 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd

Dit gerecht is perfect voor kleine avonturiers - heerlijk verrijkt met Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Geserveerd met hartvormige zoeteaardappelwafels en veenbessen.

Ingrediënten

10 porties

Voor het vlees en de saus:

1 ½ kg
kalfslende
Olie om te bakken
50 g
boter
100 g
tarwebloem
1 l
kalfsbouillon
5 g
maïzena
100 g
slagroom

Voor de wafels:

300 g
boter, zacht
300 g
eieren
200 g
tarwebloem
10 g
bakpoeder
100 ml
spa rood
100 g
Goudse kaas, geraspt
100 g
zoete aardappelen, vers geraspt
100 g
broccoli, vers geraspt
5 g
zout

Ook:

200 g
cranberryjam
Allergenen:
Soja, melk, gluten, ei, selderij
Totale gewicht per portie:
260 g
Gewicht per ingrediënt:

Vlees met saus ca. 150 g
Wafels ca. 90 g
Veenbessen ca. 20 g

Voorbereiding

Stap 1

Gesneden kalfsvlees: snijd het vlees in hapklare stukken. Schroei 2-3 minuten in een pan met een beetje olie op hoog vuur, haal eruit en zet apart. Zet het vuur lager en smelt de boter in de pan. Roer de bloem erdoor en bak 1-2 minuten. Blus af met de Kikkoman Less Salt Soy Sauce en roer tot een gladde saus. Voeg de bouillon toe en laat op laag vuur ca. 15 minuten sudderen, af en toe roeren. Verwarm de saus in porties opnieuw en stoof het vlees er 4-5 minuten in. Spatel er voor het serveren 1 el slagroom door.

Stap 2

Klop de boter luchtig. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging. Meng de bloem en het bakpoeder, voeg toe aan het eimengsel en roer de spa Rood erdoor tot een gladde massa. Spatel de Goudse kaas, zoete aardappelen en broccoli erdoor. Breng op smaak met zout. Verwarm een hartvormig wafelijzer voor, vet het in en bak de wafels in 4-5 minuten goudbruin.

Stap 3

Leg om te serveren drie wafelharten op elk bord. Beleg met het vlees en de saus en werk af met een lepel cranberryjam.

Tip:

De wafels smaken het lekkerst als ze vers zijn gemaakt, maar ze kunnen in folie worden gewikkeld en een paar dagen worden bewaard - even opwarmen in de magnetron of onder de salamandergrill.

Recept-ID F1076

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.