

Gesneden kalfsvlees met zoeteaardappelwafels
Dit gerecht is perfect voor kleine avonturiers - heerlijk verrijkt met Kikkoman Sojasaus Minder Zout. Geserveerd met hartvormige zoeteaardappelwafels en veenbessen.
Ingrediënten
Voor het vlees en de saus:
Voor de wafels:
Ook:
Vlees met saus ca. 150 g
Wafels ca. 90 g
Veenbessen ca. 20 g
Voorbereiding
Stap 1
Gesneden kalfsvlees: snijd het vlees in hapklare stukken. Schroei 2-3 minuten in een pan met een beetje olie op hoog vuur, haal eruit en zet apart. Zet het vuur lager en smelt de boter in de pan. Roer de bloem erdoor en bak 1-2 minuten. Blus af met de Kikkoman Less Salt Soy Sauce en roer tot een gladde saus. Voeg de bouillon toe en laat op laag vuur ca. 15 minuten sudderen, af en toe roeren. Verwarm de saus in porties opnieuw en stoof het vlees er 4-5 minuten in. Spatel er voor het serveren 1 el slagroom door.
Stap 2
Klop de boter luchtig. Voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging. Meng de bloem en het bakpoeder, voeg toe aan het eimengsel en roer de spa Rood erdoor tot een gladde massa. Spatel de Goudse kaas, zoete aardappelen en broccoli erdoor. Breng op smaak met zout. Verwarm een hartvormig wafelijzer voor, vet het in en bak de wafels in 4-5 minuten goudbruin.
Stap 3
Leg om te serveren drie wafelharten op elk bord. Beleg met het vlees en de saus en werk af met een lepel cranberryjam.
Tip:
De wafels smaken het lekkerst als ze vers zijn gemaakt, maar ze kunnen in folie worden gewikkeld en een paar dagen worden bewaard - even opwarmen in de magnetron of onder de salamandergrill.
Recept-ID F1076
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer