

Gestoofde runderlap met knolselderij en quinoa
Malse rundernek, gestoofd in een rijke sojasaus voor een intense umami-smaak, geserveerd met romige knolselderij, verse shiso en nootachtige quinoa voor een verfijnd, uitgebalanceerd gerecht
Ingrediënten
Voor de rundernek:
Voor de knolselderijpuree:
Voor de knolselderijsalade:
Voor de quinoa:
- Vlees ca. 150 g
- Room ca. 60 g
- Quinoa ca. 50 g
- Salade ca. 30 g
- Saus ca. 30 g
Voorbereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160°C. Verhit de plantaardige olie in een braadpan en schroei de rundernek aan alle kanten 5-10 minuten dicht. Haal het vlees uit de pan en bak de sjalotten, champignons, wortelen en knoflook nog eens 5-10 minuten goed bruin. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1-2 minuten. Blus af met de rode wijn en rode port, laat iets inkoken en voeg dan de runderbouillon toe. Doe het vlees terug in de braadpan, dek af en laat ongeveer 4 uur stoven, waarbij u het elke 30 minuten omdraait.
Stap 2
Kook ondertussen de knolselderij voor de puree in ruim kokend water met zout in ongeveer 20 minuten gaar. Giet goed af en pureer met de boter tot een gladde, witte puree.
Stap 3
Snijd voor de salade de knolselderij met een julienne-schiller in lange reepjes. Klop de witte balsamicoazijn, Dijon-mosterd, olijfolie en vloeibare honing tot een vinaigrette en breng op smaak met zout en peper. Meng met de knolselderijreepjes en laat minstens 1 uur marineren. Vorm kleine nestjes, zet apart tot het serveren en garneer met de shisokersel en geroosterde zonnebloempitten.
Stap 4
Fruit de sjalotten voor de quinoa 1-2 minuten in boter op middelhoog vuur. Voeg de gemengde quinoa toe en fruit nog 1-2 minuten. Giet de groentebouillon erbij en kook zachtjes tot het gaar is. Breng op smaak met citroensap, zout en peper en roer de bieslook erdoor.
Stap 5
Haal het rundvlees uit de saus en verdeel het in porties. Zeef de saus door een fijne zeef en breng op smaak met de Kikkoman Glutenvrije Sojasaus. Meng de maïzena met een beetje water, roer dit door de saus en breng aan de kook om te laten indikken.
Stap 6
Verwarm voor het serveren de porties rundvlees in de saus en verwarm de quinoa en knolselderijpuree apart. Schik het rundvlees op borden, leg er de saladenestjes op en serveer met de quinoa en knolselderijpuree.
Tip
Het schouderstuk is een ideaal stuk vlees voor deze braadschotel. Het kan gelijkmatig in porties worden verdeeld. Laat het vlees volledig afkoelen voordat u het aansnijdt, zodat u mooie, gelijkmatige plakken krijgt.
Recept-ID F1104
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer






![[Translate to Niederländisch:] [Translate to Niederländisch:]](https://www.kikkoman.nl/fileadmin/_processed_/5/a/csm_F1096-recipe-page_Venison_ossobuco_with_sweet_potato_puree_Desktop_Header_3c466be407.webp)




