

Geurige Thaise visballetjes met tamaridipsaus
Spiesjes met visballetjes vind je op elke Thaise markt en zijn een heerlijke streetfoodsnack als je ze grilt, kookt of bakt. Dankzij Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus is dit recept glutenvrij.
Ingrediënten
Visballetjes:
Dressing:
Voorbereiding
Visballetjes: Hak vis en garnalen fijn in een keukenmachine. Voeg gehakte kruiden, lente-ui, gember, knoflook en ei toe en meng. Roer vervolgens aardappelzetmeel, rijstmeel en de overige ingrediënten erdoor. Laat minstens 1 uur in de koelkast staan. Vorm balletjes van het vismengsel en blancheer 1-2 minuten in kokend water. Steek de balletjes op spiesjes, bestrijk ze met Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus en bestrooi ze met sesamzaadjes. Bak ze aan alle kanten in een pan of op de grill.
Dressing: Meng azijn, Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus, suiker en sinaasappelrasp en voeg knoflook, gember, chilipeper, water en kruiden toe. Meng goed en breng op smaak.
Recept-ID F1012
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer