

Halušky met forel, amandelen en paprika
Dit gerecht is afkomstig uit Oost-Europese traditie. We verfijnen de aardappelspätzle met Kikkoman Woksaus - Teriyaki voor een aromatische, zoete en pittige twist.
Ingrediënten
Voor de halušky:
Voor de saus:
Extra:
Halušky, approx. 160 g - Groenten, vis en saus, approx. 240 g
Voorbereiding
Stap 1
Rasp de aardappel, pers het vocht eruit en meng met bloem en zout. Klop de eieren en roer door het mengsel.
Stap 2
Breng water aan de kook in een grote sauspan. Haal het mengsel door een grove spätzlerasp. Kook circa 1 minuut in kokend water. De halušky zijn klaar als ze naar de oppervlakte drijven. Haal ze uit het water en zet tot gebruik aan de kant in een kom.
Stap 3
Smelt de geklaarde boter in een koekenpan en bak de uienringen in 3 minuten goudbruin. Voeg de rode paprika en sugarsnaps toe en bak nog 2 minuten. Deglaceer met Kikkoman Woksaus – Teriyaki, en voeg vervolgens de forelstukjes toe. Bak nog 2 minuten.
Stap 4
Verdeel de halušky over de borden en giet de forelsaus eroverheen. Serveer door te bestrooien met amandelvlokken en bieslook.
Tip:
Besprenkel de halušky na het koken met olie, zodat ze niet aan elkaar plakken bij het bewaren.
Recept-ID F1034
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer