[Translate to Niederländisch:]
[Translate to Niederländisch:]

Hertenvleesossobuco met zoeteaardappelpuree

totale tijd 4 u. 55 min.
45 min. voorbereidingstijd
4 u. 10 min. kooktijd

De Italiaanse stoofklassieker wordt in een nieuw jasje gestoken: hertenossobuco ontmoet lavasgremolata, waarbij Kikkoman Teriyaki Marinade het gerecht een Japans accent geeft.

Ingrediënten

10 porties

Voor de ossobuco:

2 ½ kg
hertenvleesossobuco
100 ml
plantaardige olie
250 g
wortelen, geschild, grof gesneden
300 g
uien, geschild, grof gehakt
200 g
selderij, grof gehakt
50 g
tomatenpuree
300 ml
port (rood)
2 l
wildbouillon
2 
laurierblaadjes
20 g
verse tijm, aan het steeltje
15 g
maïzena
30 g
boter

Voor de puree:

1,3 kg
zoete aardappelen, geschild, in grove blokjes gesneden
200 g
sjalotten, geschild, in grove blokjes gesneden
50 g
boter
300 ml
groentebouillon
Zout

Voor de gremolata:

70 g
lavas, fijngehakt
2 
teentjes knoflook, gepeld, fijngehakt
2 g
sinaasappelschillen
100 ml
olijfolie
Zout
Peper

Voor het witlof:

500 g
witlof, gewassen en bijgesneden
30 g
boter
50 ml
balsamicoazijn
20 g
honing
Zout
Peper
Allergenen:
Soja, gluten, zwaveldioxide, melk, sulfiet, selderij
Totale gewicht per portie:
375
Gewicht per ingrediënt:
  • Vlees ca. 160 g
  • Zoeteaardappelpuree ca. 120 g
  • Saus ca. 60 g
  • Witlof ca. 30 g
  • Gremolata ca. 5 g

Voorbereiding

Stap 1

Marineer het ossobucovlees minimaal 2-3 uur in de Kikkoman Teriyaki Marinade (het liefst een hele nacht). Verwarm de oven voor op ca. 160°C (ventilator). Laat het vlees uitlekken. Schroei het in een braadslee met olie 3-4 minuten aan elke kant dicht en haal het eruit. Rooster de groenten 8-10 minuten in dezelfde pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2-3 minuten. Blus af met de port, laat inkoken en giet dan de bouillon erbij. Doe het vlees terug in de pan samen met de kruiden, dek af en smoor 3-4 uur in de oven.

Stap 2

Haal het vlees eruit en zeef de saus door een fijne zeef. Verdik met de maïzena en werk af met de boter. Verwarm het vlees in de saus kort voor het opdienen in porties opnieuw of bijvoorbeeld in een grote gastronormschaal, afgedekt met saus, met behulp van een Combioven.

Stap 3

Fruit voor de puree de zoete aardappelen en sjalotten 3-4 minuten in een steelpan met boter op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, dek af en laat ongeveer 35 minuten zachtjes koken. Giet overtollig vocht af en pureer de groenten in een kan met de staafmixer tot een gladde puree. Voeg een beetje van de kookbouillon toe als dat nodig is om het mengsel los te maken tijdens het blenden. Breng op smaak met zout.

Stap 4

Was en laat de lavas uitlekken voor de gremolata en hak deze samen met de knoflook fijn. Meng met de sinaasappelschil en een beetje olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Voeg voor een fruitigere smaak een scheutje sinaasappelsap toe.

Stap 5

Was, laat uitlekken en snijd het witlof bij. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak het witlof 3-4 minuten en voeg dan de balsamicoazijn en honing toe. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 6

Schep om te serveren de puree op borden, leg het vlees erop en werk af met het witlof en de gremolata.

Tip:

Als er geen ossobuco van hertenvlees beschikbaar is, werken andere stukken wild net zo goed.

Recept-ID F1096

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.