

Kabeljauw-aardappelkroketjes met tomatensaus
Kabeljauw-aardappelkroketjes zijn een traditioneel gerecht in de Portugese keuken. Wij voegen een Aziatisch tintje toe met Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus.
Ingrediënten
Voor de kroketten:
Voor de saus:
Voor de garnering:
Kroketten 225 g (9 Kroketten of approx. 25 g per stuk) - Saus 40 g
Voorbereiding
Stap 1
Doe de kabeljauw in een kom. Pureer de aardappelen met een aardappelpers en meng met ei, peterselie, nootmuskaat, citroenrasp en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus.
Stap 2
Vorm kleine kroketjes van het mengsel, rol in de broodkruimels en frituur circa 3 minuten goudbruin in frituurolie op ongeveer 175 °C.
Stap 3
Rooster anijszaad in een droge koekenpan. Voeg boter toe en laat bruin worden. Voeg daarna honing, rijstazijn, Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus, gezeefde tomaten en tamarindepasta toe. Laat dit 5 minuten pruttelen op laag vuur.
Stap 4
Lepel de saus op de borden, leg de kroketjes hierop en garneer met citroenpartjes.
Tip:
Giet voor een uniform resultaat het mengsel in een spuitzak en maak lange stroken. Snijd deze met een deegsnijder in de gewenste lengte.
Recept-ID F1027
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer