

Kipvindaloosamosa's met yoghurtdip
Pittig, pittiger, pittigst!
Vindaloo is een van de pittigste bereidingen uit de Indiase keuken. Om te voorkomen dat je gasten te veel zweten, vormen knapperig deeg en koele yoghurt verfrissende tegenhangers van chilipeper, gember en komijn.
Ingrediënten
Vulling:
Yoghurtdip:
Doug:
Voorbereiding
Vulling: Snijd de uien in dunne plakjes en bak ze in bakolie tot ze doorschijnend zijn. Voeg koriander, komijn en mosterdzaad toe en rooster 15 seconden, voeg dan de gemalen specerijen en suiker toe. Blus af met kippenbouillon, passata, Kikkoman Sojasaus Minder Zout en rodewijnazijn en breng aan de kook. Voeg de kip toe, kook 15 minuten en laat afkoelen. Haal het vlees uit de bouillon en hak het fijn. Als het vlees te droog is, giet er dan wat van het vocht bij.
Yoghurtdip: Knoflook en gember fijnhakken, mengen met yoghurt, kookbouillon en Kikkoman Sojasaus Minder Zout.
Samosa's: Vouw een laag filodeeg open, bestrijk helemaal met gesmolten geklaarde boter en bedek met een tweede laag. Snijd het deeg langs de smalle kant in repen van 3 vingers breed. Voeg aan het begin van elke strook een portie vulling toe en rol het om en om op zodat er een driehoek ontstaat. Bak de samosa's goudbruin.
Serveren: Serveer de samosa's met de yoghurtdip in een apart schaaltje.
Recept-ID F1009
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer