Kipvindaloosamosa's met yoghurtdip
Kipvindaloosamosa's met yoghurtdip

Kipvindaloosamosa's met yoghurtdip

totale tijd20 min.

Pittig, pittiger, pittigst!
 
Vindaloo is een van de pittigste bereidingen uit de Indiase keuken. Om te voorkomen dat je gasten te veel zweten, vormen knapperig deeg en koele yoghurt verfrissende tegenhangers van chilipeper, gember en komijn.

Ingrediënten

10 porties

Vulling:

1 ½ kg
kipfilet
800 g
passata
200 ml
kippenbouillon
1 tl
korianderzaad
1 tl
komijnzaad
1 tl
zwartemosterdzaadjes
1 tl
kurkumapoeder
1 tl
kaneelpoeder
1 tl
kardemompoeder
3 
snufjes chilipoeder
4 el
rodewijnazijn
300 g
witte ui
50 g
suiker
100 g
bakolie

Yoghurtdip:

600 ml
Griekse yoghurt
1 
stuk gember
10 g
knoflook
200 ml
bouillon van het koken van de kip

Doug:

500 g
kant-en-klaar filodeeg
200 g
geklaarde boter
6 l
bakolie om te bakken

Voorbereiding

Vulling: Snijd de uien in dunne plakjes en bak ze in bakolie tot ze doorschijnend zijn. Voeg koriander, komijn en mosterdzaad toe en rooster 15 seconden, voeg dan de gemalen specerijen en suiker toe. Blus af met kippenbouillon, passata, Kikkoman Sojasaus Minder Zout en rodewijnazijn en breng aan de kook. Voeg de kip toe, kook 15 minuten en laat afkoelen. Haal het vlees uit de bouillon en hak het fijn. Als het vlees te droog is, giet er dan wat van het vocht bij. 

Yoghurtdip: Knoflook en gember fijnhakken, mengen met yoghurt, kookbouillon en Kikkoman Sojasaus Minder Zout. 
 
Samosa's: Vouw een laag filodeeg open, bestrijk helemaal met gesmolten geklaarde boter en bedek met een tweede laag. Snijd het deeg langs de smalle kant in repen van 3 vingers breed. Voeg aan het begin van elke strook een portie vulling toe en rol het om en om op zodat er een driehoek ontstaat. Bak de samosa's goudbruin. 
 
Serveren: Serveer de samosa's met de yoghurtdip in een apart schaaltje.

Recept-ID F1009

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.