

Knapperig buikspek met bonensalade & fondant-aardappelen
Knapperig buikspek op zijn best: langzaam gestoofd in bouillon met Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus, geserveerd met een bonen- en perensalade en goudbruine fondant-aardappelen – een feestelijk gerecht voor elke gelegenheid.
Ingrediënten
Voor het buikspek:
Voor de salade:
Voor de aardappelen:
- Vlees ca. 150 g
- Salade ca. 150 g
- Aardappelen ca. 60 g
- Saus ca. 20 g
Voorbereiding
Stap 1
Snijd het varkensbuikspek in een kruispatroon met tussenruimtes van 5 mm. Wrijf de huid in met zout en laat het vlees een nacht in de koelkast staan. Spoel de volgende dag het zout af onder stromend water.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 120°C. Meng de kippenbouillon, Kikkoman Glutenvrije Sojasaus, sjalotten en knoflook in een braadpan. Leg het buikspek met de huid naar boven in het vocht, zodat het voor de helft ondergedompeld is. Stoof het ongeveer 3 uur in de oven.
Stap 3
Kook ondertussen de snijbonen en wasbonen 4-5 minuten in ruim gezouten water. Spoel ze af met koud water en meng ze met de tuinbonen. Voeg de uien en peren toe en zet even apart.
Stap 4
Klop de olijfolie, balsamicoazijn, mosterd en honing tot een vinaigrette en breng op smaak met peper en zout. Giet dit over de bonensalade en meng goed. Roer vlak voor het serveren het bonenkruid erdoor.
Stap 5
Voor de fondant-aardappelen: bestrijk een grote koekenpan met boter en leg de krieltjes met de gesneden kant naar beneden. Voeg de groentebouillon, knoflook en tijm toe. Laat ongeveer 25 minuten zachtjes koken op laag vuur tot de bouillon is verdampt en de aardappelen langzaam goudbruin worden. Breng op smaak met grof zout.
Stap 6
Haal het buikspek uit het kookvocht en laat afkoelen. Pureer het vocht en zeef het door een fijne zeef. Meng de maïzena met een beetje water en gebruik dit om de saus licht te binden. Voeg de melk toe en klop met een staafmixer. Verdeel het vlees in porties en grill het onder een salamander met een beetje saus tot het knapperig is.
Stap 7
Serveer het knapperige buikspek met de saus, bonensalade en aardappelen, gegarneerd met verse kruiden.
Tip
Als u geen salamander heeft, kunt u de grillstand van uw oven gebruiken.
Recept-ID F1103
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer






![[Translate to Niederländisch:] [Translate to Niederländisch:]](https://www.kikkoman.nl/fileadmin/_processed_/5/a/csm_F1096-recipe-page_Venison_ossobuco_with_sweet_potato_puree_Desktop_Header_3c466be407.webp)




