Lamsschenkel met zuurkool en Parmezaanse gnocchi
Lamsschenkel met zuurkool en Parmezaanse gnocchi

Lamsschenkel met zuurkool en Parmezaanse gnocchi

totale tijd 4 u.
40 min. voorbereidingstijd
3 u. 20 min. kooktijd

Malse gestoofde lamsschenkel met zuurkool en romige Parmezaanse gnocchi, verfijnd door de rijke smaak van Kikkoman Teriyaki Marinade voor een perfect uitgebalanceerd gerecht.

Ingrediënten

10 porties

Voor het lamsvlees:

1 l
lamsbouillon
3 ¼ kg
lamsschenkel met bot (10 stuks, elk ca. 325 g)
10 g
maïzena
50 ml
plantaardige olie om te besprenkelen

Voor de zuurkool:

50 g
boter
200 g
sjalotten, in plakjes gesneden
30 g
gerookt paprikapoeder
1 kg
zuurkool (uitgelekt gewicht)
500 ml
witte wijn
1 l
groentebouillon
Zout
Peper

Voor de gnocchi:

600 g
gekoelde gnocchi
50 g
boter
100 g
versgeraspte Parmezaanse kaas
30 g
geroosterde pijnboompitten
20 g
peterselie, fijngehakt
Nootmuskaat, vers geraspt

Voor de pesto:

50 g
peterselie, gewassen
15 g
citroenschil
100 g
pistachenoten, geroosterd en gepeld
100 ml
olijfolie
Zout
Allergenen:
Soja, melk, noten, sulfieten, gluten, selderij
Totale gewicht per portie:
400 g lamsschenkel (zonder been)
Gewicht per ingrediënt:
  • Lamsvlees ca. 180 g (zonder been)
  • Kool ca. 100 g
  • Gnocchi ca. 80 g
  • Pesto ca. 20 g
  • Saus ca. 20 g

Voorbereiding

Stap 1

Meng de lamsbouillon en Kikkoman Teriyaki Marinade en vacuüm verpak de lamsschenkel. Bak ongeveer 4,5 uur in een combi-oven op 90°C.

Stap 2

Smelt ondertussen voor de zuurkool de boter in een steelpan en fruit de sjalotten 1-2 minuten. Bestrooi met het paprikapoeder en fruit nog even door. Voeg de zuurkool toe, blus af met de wijn en vul aan met de bouillon. Laat ongeveer 45 minuten zachtjes sudderen tot het vocht volledig is ingekookt. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Kook de gnocchi in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ze in een grote koekenpan met de boter en glazuur ze met een beetje kookwater. Voeg voor het serveren de Parmezaanse kaas, pijnboompitten en peterselie toe en breng op smaak met een beetje nootmuskaat.

Stap 4

Pureer voor de pesto de peterselie, citroenschil en pistachenoten met de olijfolie met een staafmixer en breng op smaak met zout.

Stap 5

Haal de lamsschenkels uit de zak, vang het kookvocht op en laat het iets inkoken. Meng de maïzena met een beetje water en roer dit erdoor om het te binden. Besprenkel de schenkels met de plantaardige olie en verwarm ze ongeveer 20 minuten in de oven op 180°C.

Stap 6

Leg voor het serveren de zuurkool op borden en plaats de lamsschenkel in het midden. Schep de Parmezaanse gnocchi eromheen en besprenkel met de pesto en saus.

Tip

Individueel vacuümverpakte schenkel is perfect voor à-la-carteservice, omdat het langer houdbaar is en de mise en place vereenvoudigt.

Recept-ID F1100

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.