

Lamsschenkel met zuurkool en Parmezaanse gnocchi
Malse gestoofde lamsschenkel met zuurkool en romige Parmezaanse gnocchi, verfijnd door de rijke smaak van Kikkoman Teriyaki Marinade voor een perfect uitgebalanceerd gerecht.
Ingrediënten
Voor het lamsvlees:
Voor de zuurkool:
Voor de gnocchi:
Voor de pesto:
- Lamsvlees ca. 180 g (zonder been)
- Kool ca. 100 g
- Gnocchi ca. 80 g
- Pesto ca. 20 g
- Saus ca. 20 g
Voorbereiding
Stap 1
Meng de lamsbouillon en Kikkoman Teriyaki Marinade en vacuüm verpak de lamsschenkel. Bak ongeveer 4,5 uur in een combi-oven op 90°C.
Stap 2
Smelt ondertussen voor de zuurkool de boter in een steelpan en fruit de sjalotten 1-2 minuten. Bestrooi met het paprikapoeder en fruit nog even door. Voeg de zuurkool toe, blus af met de wijn en vul aan met de bouillon. Laat ongeveer 45 minuten zachtjes sudderen tot het vocht volledig is ingekookt. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Kook de gnocchi in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe ze in een grote koekenpan met de boter en glazuur ze met een beetje kookwater. Voeg voor het serveren de Parmezaanse kaas, pijnboompitten en peterselie toe en breng op smaak met een beetje nootmuskaat.
Stap 4
Pureer voor de pesto de peterselie, citroenschil en pistachenoten met de olijfolie met een staafmixer en breng op smaak met zout.
Stap 5
Haal de lamsschenkels uit de zak, vang het kookvocht op en laat het iets inkoken. Meng de maïzena met een beetje water en roer dit erdoor om het te binden. Besprenkel de schenkels met de plantaardige olie en verwarm ze ongeveer 20 minuten in de oven op 180°C.
Stap 6
Leg voor het serveren de zuurkool op borden en plaats de lamsschenkel in het midden. Schep de Parmezaanse gnocchi eromheen en besprenkel met de pesto en saus.
Tip
Individueel vacuümverpakte schenkel is perfect voor à-la-carteservice, omdat het langer houdbaar is en de mise en place vereenvoudigt.
Recept-ID F1100
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer






![[Translate to Niederländisch:] [Translate to Niederländisch:]](https://www.kikkoman.nl/fileadmin/_processed_/5/a/csm_F1096-recipe-page_Venison_ossobuco_with_sweet_potato_puree_Desktop_Header_3c466be407.webp)




