

Lángos met rundergehakt
Misschien ken je lángos als kleine hapjes op de kermis en kerstmarkten. Vandaag beleggen we het knapperige deeg echter niet met zure room en kaas, maar met een hartige gehaktsaus, waar Kikkoman Sojasaus Minder Zout een Aziatische draai aan geeft.
Ingrediënten
Voor de lángos:
Voor de gehaktsaus:
Garnering:
Gefrituurde lángos, approx. 110 g - Saus, approx. 170 g - Garnering, approx. 20 g
Voorbereiding
Stap 1
Meng de tarwebloem, het gedroogde gist en de suiker in een mengkom. Voeg warme melk toe (35 °C) en kneed 5 minuten tot een deeg in een keukenmachine. Dek af en laat 40 minuten op een warme plek rijzen.
Stap 2
Roerbak ondertussen ui, gember en knoflook 2 minuten in een koekenpan met olie. Voeg de steranijs, het kaneelstokje en gehakt toe en bak nog 5 minuten, af en toe roerend. Voeg Shaoxing-wijn, Kikkoman Sojasaus Minder Zout, tomatenpuree, water en maïszetmeel toe. Laat de saus circa 40 minuten dikker worden op middelhoog vuur. Verwijder daarna de steranijs en het kaneelstokje.
Stap 3
Verdeel het deeg in 10 gelijke delen van 110 g (circa 14 x 7 cm). Maak de korst circa 1 cm dikker. Dek af en laat nog 20 minuten rusten.
Stap 4
Verhit in een koekenpan of frituurpan de olie tot 175 °C. Bak het deeg circa 3 minuten aan beide kanten. Leg de lángos op een bord, vul met de gehaktsaus en garneer met de komkommer.
Tip:
Roer het gehakt met een garde om het extra kruimig te maken.
Recept-ID F1037
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer