Lángos met rundergehakt
Lángos met rundergehakt

Lángos met rundergehakt

totale tijd73 min.
30 min.voorbereidingstijd
40 min.kooktijd

Misschien ken je lángos als kleine hapjes op de kermis en kerstmarkten. Vandaag beleggen we het knapperige deeg echter niet met zure room en kaas, maar met een hartige gehaktsaus, waar Kikkoman Sojasaus Minder Zout een Aziatische draai aan geeft.

Ingrediënten

10 porties

Voor de lángos:

700 g
tarwebloem, type 550
10 g
droge gist
20 g
suiker
400 ml
melk
5 g
zout
Frituurolie

Voor de gehaktsaus:

400 g
gesnipperde witte ui
25 g
fijngehakte gember
25 g
fijngehakte knoflook
80 ml
raapzaadolie
1 kg
rundergehakt
5 
steranijs
3 
kaneelstokjes
250 ml
Shaoxing-wijn of als alternatief sherry
100 g
tomatenpuree
150 ml
water
50 g
maïszetmeel

Garnering:

200 g
komkommer, in halvemaantjes gesneden
10 g
fijngehakte bieslook
10 g
roasted white sesame seeds
Allergenen:
soja, gluten, melk, sesam
Totale gewicht per portie:
300 g
Gewicht per ingrediënt:

Gefrituurde lángos, approx. 110 g - Saus, approx. 170 g - Garnering, approx. 20 g

Voorbereiding

Stap 1

Meng de tarwebloem, het gedroogde gist en de suiker in een mengkom. Voeg warme melk toe (35 °C) en kneed 5 minuten tot een deeg in een keukenmachine. Dek af en laat 40 minuten op een warme plek rijzen.

Stap 2

Roerbak ondertussen ui, gember en knoflook 2 minuten in een koekenpan met olie. Voeg de steranijs, het kaneelstokje en gehakt toe en bak nog 5 minuten, af en toe roerend. Voeg Shaoxing-wijn, Kikkoman Sojasaus Minder Zout, tomatenpuree, water en maïszetmeel toe. Laat de saus circa 40 minuten dikker worden op middelhoog vuur. Verwijder daarna de steranijs en het kaneelstokje.

Stap 3

Verdeel het deeg in 10 gelijke delen van 110 g (circa 14 x 7 cm). Maak de korst circa 1 cm dikker. Dek af en laat nog 20 minuten rusten.

Stap 4

Verhit in een koekenpan of frituurpan de olie tot 175 °C. Bak het deeg circa 3 minuten aan beide kanten. Leg de lángos op een bord, vul met de gehaktsaus en garneer met de komkommer.

Tip:

Roer het gehakt met een garde om het extra kruimig te maken.

Recept-ID F1037

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.