

Lecsó in Koreaanse stijl
Het klassieke Oost-Europese hoofdgerecht lecsó komt samen met Koreaanse rijstnoedels. Het speciale ingrediënt: de Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus maakt het helemaal af. Zonder gluten, maar vol smaak.
Ingrediënten
Voor de saus:
Voor de noedels:
Overig:
Rijstnoedels, approx. 180 g - Saus met groente en vlees, approx. 220 g
Voorbereiding
Stap 1
Snijd de kipfilet in stukjes van 2 x 2 cm en bak circa 2 minuten in olie in een grote koekenpan. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak circa 2 minuten. Voeg dan de paprika en paddenstoelen toe en bak nog 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, gezeefde tomaten, Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus, suiker en peper toe en laat circa 10 minuten pruttelen.
Stap 2
Kook ondertussen de noedels circa 3 minuten in gezouten water en dompel ze daarna kort in koud water.
Stap 3
Leg op ieder bord een portie noedels, bedek met de saus en garneer met sesamzaadjes en koriander.
Tip:
Dompel de noedels na het koken kort in koud water en bedek met olie, zodat ze bij het bewaren niet aan elkaar plakken.
Recept-ID F1038
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer