

Mexicaanse maïs met pittige kaas
totale tijd45 min.
Elote, gegrilde maïs met mayonaise en kaas,
is een Mexicaanse streetfoodklassieker en is niet meer weg te denken van trendy foodblogs over de hele wereld. Kikkoman Teriyaki Glaze zorgt voor die speciale smaakkick.
Ingrediënten
10 porties
Maïs:
10
maïskolven
300 ml
Topping:
500 g
mayonaise
300 g
scherpe cheddar, geraspt
100 g
verse koriander, fijngehakt
150 g
lente-ui of bieslook, fijngesneden
1
Spaanse peper, fijngehakt (optioneel)
2 el
citroenschil
1 tl
gerooktepaprikapoeder
1 tl
zoete paprika
1 tl
gemalen komijn
1 tl
gemalen koriander
1 tl
zout
1 tl
suiker
–
Voorbereiding
Maïs: Bestrijk maïs met Kikkoman Teriyaki Glaze en wikkel in aluminiumfolie. Grill of bak in de oven gedurende 20-30 minuten, regelmatig draaien.
Topping: Meng citroenrasp met paprikapoeder, komijn, koriander, zout en suiker. Haal de maïs uit de verpakking en besmeer met mayonaise. Bestrooi eerst met kaas en daarna met kruiden en specerijen.
Serveren: Voeg gehakte Spaanse peper toe voor extra pittigheid.
Recept-ID F1015
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer