Mexicaanse maïs met pittige kaas
Mexicaanse maïs met pittige kaas

Mexicaanse maïs met pittige kaas

totale tijd45 min.

Elote, gegrilde maïs met mayonaise en kaas, 
is een Mexicaanse streetfoodklassieker en is niet meer weg te denken van trendy foodblogs over de hele wereld. Kikkoman Teriyaki Glaze zorgt voor die speciale smaakkick.

Ingrediënten

10 porties

Maïs:

10 
maïskolven

Topping:

500 g
mayonaise
300 g
scherpe cheddar, geraspt
100 g
verse koriander, fijngehakt
150 g
lente-ui of bieslook, fijngesneden
1 
Spaanse peper, fijngehakt (optioneel)
2 el
citroenschil
1 tl
gerooktepaprikapoeder
1 tl
zoete paprika
1 tl
gemalen komijn
1 tl
gemalen koriander
1 tl
zout
1 tl
suiker

Voorbereiding

Maïs: Bestrijk maïs met Kikkoman Teriyaki Glaze en wikkel in aluminiumfolie. Grill of bak in de oven gedurende 20-30 minuten, regelmatig draaien.  
 
Topping: Meng citroenrasp met paprikapoeder, komijn, koriander, zout en suiker. Haal de maïs uit de verpakking en besmeer met mayonaise. Bestrooi eerst met kaas en daarna met kruiden en specerijen. 

Serveren: Voeg gehakte Spaanse peper toe voor extra pittigheid.

Recept-ID F1015

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.