

Octopus‑teriyakitaco’s met tomaat en wilde kruiden
Wij houden van alle soorten taco’s! Vandaag maken we een versie met teriyaki en octopus, geglaceerd met Kikkoman Teriyaki Glaze, aangevuld met een heerlijke tomatencompote en een wildekruidensalade.
Ingrediënten
Voor de tomatencompote:
Voor de octopus:
Overig:
- Tortilla, circa 50 g
- Tomatencompote, circa 60 g
- Uienringen, circa 10 g
- Sla, circa 10 g
- Octopus, circa 120 g
- Mayonaise, circa 10 g
Voorbereiding
Stap 1
Verhit de gember, azijn en appelsap met de sjalotten op middelhoog vuur en laat tot ongeveer de helft inkoken. Meng het maiszetmeel met een beetje water en gebruik dit om de sjalotten dikker te maken. Laat de sjalotten afkoelen, spatel de tomatenblokjes erdoor en breng goed op smaak met zout, peper en tabasco.
Stap 2
Snijd de octopus in stukjes van ongeveer 20 g. Rijg drie stukken aan elke spies en gril ze 2-3 minuten. Bestrijk ze voortdurend met de Kikkoman Teriyaki Glaze. Meng de limoenrasp met de mayonaise en vul hiermee een spuitzak.
Stap 3
Maak voor het serveren twee tortillawraps per portie volgens de instructies op de verpakking. Beleg de wraps met de tomatencompote, uienringen, sla en een octopusspies. Besprenkel met de limoenmayonaise in een zigzagpatroon en serveer.
Tip:
Je kunt de octopusspiezen ook op hoge temperatuur in de oven roosteren.
Recept-ID F1073
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer