

Orientaalse quinoa met tahinidip
Gierst en quinoa zijn beide glutenvrije granen die het goed doen in dit gerecht. Door Kikkoman Sojasaus toe te voegen versterkt de smaak, wat zout overbodig maakt en de granen een perfecte umamismaak geeft. Sinaasappelsap en chilivlokken voegen een citrusachtige kick toe.
Ingrediënten
Voor de quinoa:
Voor de dip:
Voor garnering:
- 240 quinoa
- 60 g dip
- 40 g garnering: witlof en kruiden
Voorbereiding
Stap 1
Was en ontpit de appels, snijd in vieren en dan in blokjes en besprenkel met citroensap.
Stap 2
Kook de quinoa circa 25 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking in een steelpan met een quinoa‑waterverhouding van 1:2. Voeg tegen het einde van de kooktijd het versgeperste sinaasappelsap en Kikkoman Sojasaus Minder Zout toe. Roer goed door, zodat de quinoa de vloeistof kan opnemen.
Stap 3
Verhit 20 ml olie in een steelpan en bak de knoflook en gesneden groenten 5 minuten. Voeg de appels, suiker, peper en currypasta toe en giet de bouillon erbij. Kook nog 5 minuten tot het iets is ingekookt. Voeg de quinoa toe en roer.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ovenschaal in met 10 ml olie en doe de quinoa met de groenten en appels erin. Bak gedurende 20 minuten.
Stap 5
Was en halveer de witlof. Verwijder de bittere kern door deze in een wigvorm te snijden. Verhit 20 ml olie in een pan en bak de witlofblaadjes 2-3 minuten. Voeg de gember toe, besprenkel met de agavesiroop en bestrooi met chilipeper.
Stap 6
Meng de yoghurt met de tahini, chilivlokken en peper.
Serveer de ovenschotel warm, beleg met stukjes witlof, bestrooi met gehakte peterselie en serveer met de dip.
Tip:
Je kunt voor dit gerecht ook paksoi gebruiken in plaats van witlof. Voeg tijdens het koken kruiden zoals za’atar of komijn aan de quinoa toe voor een intensere smaak.
Recept-ID F1090
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer