Pad-krapaorundvlees met pinda's en Thaise basilicum
Pad-krapaorundvlees met pinda's en Thaise basilicum

Pad-krapaorundvlees met pinda's en Thaise basilicum

totale tijd20 min.

Geen streetfoodmarkt in Thailand is compleet zonder pad krapao. Deze sappige umamibom is topcomfortfood en staat in een recordtijd op tafel. Met Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus kan iedereen van deze klassieker genieten.

Ingrediënten

10 porties

Saus:

300 ml
oestersaus
100 ml
vissaus
100 ml
limoensap
150 g
palmsuiker, fijngehakt
800 ml
runderbouillon (glutenvrij)
30 g
maïszetmeel

Pad krapao:

2 kg
rundergehakt
400 g
sjalotten
30 g
knoflook
600 g
rode paprika
100 ml
arachideolie

Om te serveren:

4 tl
verse koriander, fijngehakt
4 tl
verse bieslook, fijngehakt
1 
bos Thaise basilicum, fijngehakt
50 g
gezouten pinda's, fijngehakt
1,2 kg
gekookte jasmijnrijst

Voorbereiding

Saus: Meng Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus, oestersaus, vissaus, limoensap, palmsuiker, runderbouillon en maïszetmeel en zet apart. 
 
Pad krapao: Snipper de sjalotten en knoflook en bak in arachideolie. Snijd de paprika in reepjes, voeg toe aan de pan en bak 2 minuten. Voeg gehakt toe en roerbak tot het knapperig is. Voeg dan de saus toe die je eerst weer goed hebt geroerd. Kook alles 3 minuten, tot de saus dikker wordt. 
 
Om te serveren: Strooi koriander, bieslook, Thaise basilicum en pinda's over het vlees en serveer met jasmijnrijst.

Recept-ID F1025

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.