

Pakora's van zoete aardappel met tamari-sesamdip
De knapperige curry-groentepannenkoekjes zijn een echte streetfoodklassieker uit India. Dankzij Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus en kikkererwtenmeel zijn ze ook geschikt voor gasten met glutenintolerantie.
Ingrediënten
Groenten:
Deeg:
Saus:
Om te bakken:
Voorbereiding
Groenten: Schil de groenten en snijd ze in dunne, 8 cm lange staafjes.
Deeg: Meng kikkererwtenmeel met kerriepoeder en zout, voeg water toe en meng alles tot een glad deeg.
Saus: Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Bakken: Verhit olie tot 180 graden. Voeg groenten toe aan het deeg, vorm golfbalgrote porties en frituur ze in porties ongeveer 3 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Om te serveren: giet de saus in een apart schaaltje en serveer met de pakora's.
Recept-ID F1017
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer