Pakora's van zoete aardappel met tamari-sesamdip
Pakora's van zoete aardappel met tamari-sesamdip

Pakora's van zoete aardappel met tamari-sesamdip

totale tijd20 min.

De knapperige curry-groentepannenkoekjes zijn een echte streetfoodklassieker uit India. Dankzij Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus en kikkererwtenmeel zijn ze ook geschikt voor gasten met glutenintolerantie.

Ingrediënten

10 porties

Groenten:

600 g
zoete aardappel
600 g
wortelen
600 g
witte ui
300 g
spinazie

Deeg:

1,1 kg
kikkererwtenmeel
1 l
water
4 el
kerriepoeder
5 
snufjes zout

Saus:

100 ml
rijstazijn
50 g
knoflook, fijngehakt
10 g
rode chilipeper, fijngehakt
1 
stukje gember
2 el
sesamolie
2 ½ g
witte sesamzaadjes, geroosterd

Om te bakken:

6 l
olie

Voorbereiding

Groenten: Schil de groenten en snijd ze in dunne, 8 cm lange staafjes. 

Deeg: Meng kikkererwtenmeel met kerriepoeder en zout, voeg water toe en meng alles tot een glad deeg.

Saus: Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Bakken: Verhit olie tot 180 graden. Voeg groenten toe aan het deeg, vorm golfbalgrote porties en frituur ze in porties ongeveer 3 minuten, tot ze goudbruin zijn. 
 
Om te serveren: giet de saus in een apart schaaltje en serveer met de pakora's.

Recept-ID F1017

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.