

Peer‑appelcrumble met plantaardige topping
Het geheim van dit gerecht is het met Kikkoman Sojasaus gemarineerde fruit. Afhankelijk van hoe zoet het fruit is, kun je de hoeveelheid aanpassen. Meer saus toevoegen aan zoeter fruit zoals peren, pruimen of bananen brengt de beste smaken naar boven.
Ingrediënten
Voor de crumble:
Extra:
- 80 g fruit
- 60 g crumble
- 50 g ijs
Voorbereiding
Stap 1
Doe de blokjes appel en peer in een kom. Voeg het citroensap, Kikkoman Sojasaus Minder Zout en vanillesuiker toe en meng goed.
Stap 2
Meng de bloem, margarine en suiker tot een uniform deeg. Laat 30 minuten in de koelkast rusten.
Stap 3
Doe het fruit in de ingevette ramequins en verkruimel de gekoelde stukjes deeg eroverheen.
Stap 4
Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 °C en bak 30 minuten.
Stap 5
Serveer warm, met indien gewenst een bolletje ijs.
Tip:
Je kunt Kikkoman Sojasaus Minder Zout vervangen door Kikkoman Ponzu Citroen, afhankelijk van je voorkeur.
Recept-ID F1089
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer