

Peersalade met wijn, sperziebonen & tofu
Kikkoman Sojasaus is perfect om tofublokjes te glazuren. Knoflook en gember voegen een perfecte balans toe, waar de peren in wijn het gerecht verfijnen. De edamame zorgen voor een kleurrijke groene kleur en een gezonde dosis plantaardige eiwitten.
Ingrediënten
Voor de salade:
Voor de tofuglazuur:
Voor de tofusaus:
Extra:
- 300 g salade
- 70 g tofu
- 70 g peer
- 8 g garnering
Voorbereiding
Stap 1
Bak de ui 5 minuten in olie goudbruin in een grote pan. Voeg de groentebouillon, Kikkoman Sojasaus Minder Zout en peper toe.
Stap 2
Voeg de aardappelen toe aan de uien en bak 25 minuten.
Stap 3
Doe de tofu in een zak met het aardappelzetmeel en schud om de tofu gelijkmatig te bedekken.
Stap 4
Verhit olie in een pan. Voeg de tofu toe en bak circa 10 minuten aan elke kant licht goudbruin. Leg de tofu op een bord met keukenpapier en laat uitlekken.
Stap 5
Bereid de saus voor de tofu: doe Kikkoman Sojasaus Minder Zout, agavesiroop, water, geraspte gember en geperste knoflook in een glas en meng goed.
Stap 6
Giet de saus na het bakken van de tofu in de pan en breng aan de kook. Voeg de tofu toe en roer tot deze volledig bedekt is met het glazuur. Kook circa 10 minuten.
Stap 7
Doe de peren in een kleine pan, voeg de wijn en agavesiroop toe en kook 10 minuten op middelhoog vuur, af en toe roerend.
Stap 8
Was en maak de sperziebonen schoon. Voeg ze toe aan de pan met edamame en aardappelen. Kook nog 5 minuten.
Stap 9
Serveer de groenten op een bord met de geglazuurde tofu en peren in wijn. Garneer met de gehakte bloedzuringblaadjes.
Tip:
In dit gerecht kun je de zoete aardappel vervangen door aardappel en de sperziebonen door sugarsnaps.
Recept-ID F1088
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer