Peersalade met wijn, sperziebonen & tofu
Peersalade met wijn, sperziebonen & tofu

Peersalade met wijn, sperziebonen & tofu

totale tijd 1 u. 10 min.
30 min. voorbereidingstijd
40 min. kooktijd

Kikkoman Sojasaus is perfect om tofublokjes te glazuren. Knoflook en gember voegen een perfecte balans toe, waar de peren in wijn het gerecht verfijnen. De edamame zorgen voor een kleurrijke groene kleur en een gezonde dosis plantaardige eiwitten.

Ingrediënten

10 porties

Voor de salade:

240 g
ui, in dunne partjes gesneden
50 ml
raapzaadolie
1 l
groentebouillon
2 g
peper
1,6 kg
salade-aardappelen, in blokjes (2 x 2 cm)

Voor de tofuglazuur:

720 g
natuurlijke tofu, in blokjes (2 x 2 cm)
100 g
aardappelzetmeel
100 ml
koolzaadolie

Voor de tofusaus:

50 ml
agavesiroop of een andere zoetstof
100 ml
water
20 g
verse gember, geraspt
12 g
knoflook, geperst

Extra:

1,2 kg
peren, geschild en in dikke reepjes gesneden
100 ml
droge rode wijn
40 ml
agavesiroop
800 g
sperziebonen (eventueel diepvries)
800 g
gepelde edamame
80 g
bloedzuringbladeren (alternatief: peterselieblaadjes), gehakt
Allergenen:
Granen die gluten bevatten, soja en producten op sojabasis, zwaveldioxide en sulfiet
Totale gewicht per portie:
448
Gewicht per ingrediënt:
  • 300 g salade
  • 70 g tofu
  • 70 g peer
  • 8 g garnering

Voorbereiding

Stap 1

Bak de ui 5 minuten in olie goudbruin in een grote pan. Voeg de groentebouillon, Kikkoman Sojasaus Minder Zout en peper toe.

Stap 2

Voeg de aardappelen toe aan de uien en bak 25 minuten.

Stap 3

Doe de tofu in een zak met het aardappelzetmeel en schud om de tofu gelijkmatig te bedekken.

Stap 4

Verhit olie in een pan. Voeg de tofu toe en bak circa 10 minuten aan elke kant licht goudbruin. Leg de tofu op een bord met keukenpapier en laat uitlekken.

Stap 5

Bereid de saus voor de tofu: doe Kikkoman Sojasaus Minder Zout, agavesiroop, water, geraspte gember en geperste knoflook in een glas en meng goed.

Stap 6

Giet de saus na het bakken van de tofu in de pan en breng aan de kook. Voeg de tofu toe en roer tot deze volledig bedekt is met het glazuur. Kook circa 10 minuten.

Stap 7

Doe de peren in een kleine pan, voeg de wijn en agavesiroop toe en kook 10 minuten op middelhoog vuur, af en toe roerend.

Stap 8

Was en maak de sperziebonen schoon. Voeg ze toe aan de pan met edamame en aardappelen. Kook nog 5 minuten.

Stap 9

Serveer de groenten op een bord met de geglazuurde tofu en peren in wijn. Garneer met de gehakte bloedzuringblaadjes.

Tip:

In dit gerecht kun je de zoete aardappel vervangen door aardappel en de sperziebonen door sugarsnaps. 

Recept-ID F1088

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.