

Pittige kaasspätzle
Kaasspätzle met een Aziatisch tintje: niet alleen de sambal oelek en shiitake, maar ook de Kikkoman Teriyaki Marinade geven het een karakteristieke smaak.
Ingrediënten
Voor de spätzle:
Voor de kaassaus:
Garnering:
Spätzle approx. 180 g - Saus approx. 170 g
Voorbereiding
Stap 1
Kook de spätzle volgens de instructies op de verpakking en houd warm.
Stap 2
Bak de ui, knoflook en champignon glazig in geklaarde boter. Haal door een zeef en verzamel de boter. Doe de boter terug in de pan en voeg al roerend de bloem toe. Roer vervolgens de koude melk erbij op middelhoog vuur en breng aan de kook. Pas op dat het niet aankoekt. Voeg Kikkoman Teriyaki Marinade, kaas en sambal oelek toe en laat 5 minuten op laag vuur pruttelen.
Stap 3
Serveer de spätzle in diepe borden, giet de saus eroverheen en garneer met de gebakken uitjes en bieslook.
Tip:
Bedek de spätzle met wat olie zodat het niet aan elkaar plakt. Dit maakt het ook makkelijker te bewaren.
Recept-ID F1048
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer