Pokébowl met tempurazalm en couscous
Pokébowl met tempurazalm en couscous

Pokébowl met tempurazalm en couscous

totale tijd25 min.

‘Poke' in het Hawaïaans betekent 'in stukjes snijden', 'tempura' verwijst naar gefrituurde gerechten in het Japans. Deze bowl combineert het beste van beide werelden met knapperige zalm, verse groenten, gebakken bakbananen en couscous.

Ingrediënten

10 porties

Vis:

100 g
tempurabloem
200 ml
water
800 g
zalmfilet
3 l
bakolie om te bakken

Salade:

500 g
kerstomaatjes
400 g
paprika
400 g
komkommer
600 g
bakbanaan
300 g
mango
500 g
couscous

Om te serveren:

300 g
mayonaise
50 ml
limoensap
4 el
bieslook, fijngehakt
4 tl
koriander, fijngehakt
4 tl
zwarte sesam

Voorbereiding

Vis: Zalm in blokjes snijden en 5 minuten marineren in Kikkoman Poke Saus. Meng tempurabloem en water. Haal de zalm uit de marinade, haal door het beslag en frituur goudbruin. 
 
Salade: Bereid couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer tomaten, snijd paprika in reepjes, komkommer in halve maantjes en mango in kleine blokjes. Pel bakbananen, snijd ze elk in vier stukken en frituur ze. Meng mayonaise met limoensap en koriander. 
 
Serveren: Doe couscous op de bodem van de schaal en schik de groenten, bakbananen en tempurazalm erop. Overgiet met koriandermayonaise en Kikkoman Poke Saus en bestrooi met sesamzaadjes en bieslook.

Recept-ID F1020

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.