

Pokébowl met tempurazalm en couscous
‘Poke' in het Hawaïaans betekent 'in stukjes snijden', 'tempura' verwijst naar gefrituurde gerechten in het Japans. Deze bowl combineert het beste van beide werelden met knapperige zalm, verse groenten, gebakken bakbananen en couscous.
Ingrediënten
Vis:
Salade:
Om te serveren:
Voorbereiding
Vis: Zalm in blokjes snijden en 5 minuten marineren in Kikkoman Poke Saus. Meng tempurabloem en water. Haal de zalm uit de marinade, haal door het beslag en frituur goudbruin.
Salade: Bereid couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer tomaten, snijd paprika in reepjes, komkommer in halve maantjes en mango in kleine blokjes. Pel bakbananen, snijd ze elk in vier stukken en frituur ze. Meng mayonaise met limoensap en koriander.
Serveren: Doe couscous op de bodem van de schaal en schik de groenten, bakbananen en tempurazalm erop. Overgiet met koriandermayonaise en Kikkoman Poke Saus en bestrooi met sesamzaadjes en bieslook.
Recept-ID F1020
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer