

Pompoen‑okraragout met rijst
Elke pompoensoort werkt goed in dit gerecht, maar als je geen okra hebt, zijn artisjokken in olie een goede vervanger. Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus maakt de gebalanceerde smaken intenser, en gecombineerd met rijst is dit een voedzaam en vullend gerecht.
Ingrediënten
Voor de rijst:
Voor de ragout:
Voor garnering:
- circa 300 g ragout
- circa 100 g rijst
Voorbereiding
Stap 1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Stap 2
Was de okrapeulen en blancheer 1 minuut in kokend water. Laat daarna afkoelen in ijswater.
Stap 3
Pureer de ui, knoflook en gember.
Stap 4
Verhit de olie in een grote pan en bak de ui‑knoflookpasta 2 minuten.
Stap 5
Voeg de pompoenblokjes, kikkererwten, tomatenpuree en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus toe aan dezelfde pan. Bak alles 5 minuten met elkaar. Voeg de kokosmelk, het limoensap, peper en komijn toe. Breng op smaak met harissa en laat 15 minuten afgedekt pruttelen. Voeg de okra tegen het einde toe en laat nog 2‑3 minuten pruttelen.
Stap 6
Serveer met de rijst en garneer met korianderblaadjes.
Tip:
Je kunt dit gerecht ook serveren met andere soorten rijst, pitabrood of als vulling voor tortilla’s.
Recept-ID F1087
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer