

Roerbak met teriyaki-rundvlees
Bescheiden en een gegarandeerd succes – met dit gerecht ga je nooit de mist in: roergebakken teriyaki-rundvlees met shiitake en, uiteraard, Kikkoman Teriyaki Woksaus voor een authentieke Japanse smaak.
Ingrediënten
Voor de roerbak:
Toevoegen:
Rijst approx. 120 g - Vlees, paddenstoelen en saus approx. 320 g - Garnering approx. 6 g
Voorbereiding
Stap 1
Snijd het rundvlees in kleine stukjes (circa 1 x 3 x 1 cm). Doe dit in een kom en meng met de chili en de helft van de Kikkoman Woksaus Teriyaki. Zet aan de kant.
Stap 2
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Stap 3
Verhit de helft van de olie in een wok of koekenpan op hoog vuur en schroei het vlees in porties aan alle kanten aan. Haal het vlees dan uit de pan.
Stap 4
- Verhit de overgebleven olie in dezelfde wok op middelhoog vuur. Voeg de ui en shiitake toe en bak 3-4 minuten tot de ui glazig is. Voeg de knoflook en gember toe en bak kort mee. Voeg het vlees en de rest van Kikkoman Woksaus Teriyaki toe en laat nog 2-3 minuten pruttelen.
Stap 5
Serveer de rijst met het roergebakken vlees en de shiitake en garneer met lente-ui en sesamzaadjes.
Tip:
Om grotere porties optimaal te bereiden kun je de ingrediënten apart van elkaar bakken (bijv. in een kantelbare koekenpan). Warm alles samen met de saus op in een convectieoven.
Recept-ID F1063
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer