Spaghetti met rode biet, teriyakisaus en geitenroomkaas
Spaghetti met rode biet, teriyakisaus en geitenroomkaas

Spaghetti met rode biet, teriyakisaus en geitenroomkaas

De opvallend roze kleur van dit gerecht wordt geëvenaard door zijn heerlijke smaak, met een combinatie van aardse rode biet en de rijke diepte van Kikkoman Woksaus Teriyaki.

Ingrediënten

10 porties

Voor de pasta:

800 g
rode biet, gekookt en geschild
Plantaardige olie
200 g
sjalotten, in blokjes
1 l
rodebietensap
250 g
boter
Zout
Peper
1 kg
spaghetti, ongekookt
200 g
babysnijbiet

Voor de topping:

100 g
walnoten, geroosterd en gehakt
300 g
geitenroomkaas
Allergenen:
Noten, soja, gluten, sulfiet, melk
Totale gewicht per portie:
410 g
Gewicht per ingrediënt:
  • Pasta, circa 300 g
  • Rode biet met teriyaki, circa 70 g
  • Toppings, circa 40 g

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de rode bieten in kleine hapklare stukjes, roerbak in wat olie en voeg Kikkoman Woksaus Teriyaki toe. Houd warm tot aan het serveren.

Stap 2

Roerbak de sjalotten in wat olie en voeg het rodebietensap toe. Breng aan de kook, roer de boter erdoorheen en kruid met zout en peper. Kook de spaghetti al dente volgens de instructies op de verpakking en voeg het rodebietensap toe. Kook nog 1‑2 minuten tot het sap iets indikt. Voeg de babysnijbiet toe en roer om. De snijbiet moet nog wat bite hebben.

Stap 3

Serveer de spaghetti in spiraalvorm op de borden. Leg de rode bieten met teriyaki eromheen en top af met de gehakte walnoten en verkruimelde geitenroomkaas.

Tip:

Bewaar wat kookvocht van de pasta om de consistentie van de saus te kunnen aanpassen.

Recept-ID F1071

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.