Spiesjes van tofu en aubergine
Spiesjes van tofu en aubergine

Spiesjes van tofu en aubergine

totale tijd 35 min.

Streetfoodtrendveggies: deze spiesjes van aubergine en tofu zijn niet alleen in een handomdraai gemaakt, ze kunnen ook worden aangepast aan de groenten van het seizoen. De saus met Aziatische paddenstoelen en Kikkoman Teriyaki Marinade geeft het gerecht zijn zoete en pittige smaak.

Ingrediënten

10 porties

Spiesjes:

1 kg
Japanse aubergine
1 kg
stevige tofu, naturel
Houten spiesjes

Saus:

200 g
honing
4 el
koolzaadolie
300 g
shimeji (paddenstoelen), schoongemaakt
30 g
knoflook, fijngehakt
1 
stuk gember, fijngehakt

Om te serveren:

50 g
bieslook, fijngehakt
40 g
witte sesamzaadjes, geroosterd
Optioneel: gekookte rijst

Voorbereiding

Spiesjes: Snijd tofu en aubergine in gelijke stukken en laat 15 minuten weken in Kikkoman Teriyaki Marinade. Haal ze uit de marinade, steek ze op spiesjes en grill ze circa 10 minuten, tot de aubergine zacht is. Vloeistof bewaren! 
 
Saus: Fruit gember en knoflook in olie, voeg dan shimeji toe en bak 2 minuten. Voeg honing en marinade toe en laat inkoken. 
 
Serveren: Schik de spiesjes, giet saus erover en bestrooi met gehakte bieslook en geroosterde sesamzaadjes. Serveer met rijst, indien gewenst.

Recept-ID F1024

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.