Teriyaki-everzwijn-noedelbouillon
Teriyaki-everzwijn-noedelbouillon

Teriyaki-everzwijn-noedelbouillon

totale tijd 3 u. 30 min.
1 u. voorbereidingstijd
2 u. 30 min. kooktijd
3 u. wachttijd

Pho in een nieuw jasje met wild: wild zwijn bereid met Kikkoman Teriyaki Marinade en een bouillon verdiept met Kikkoman Sojasaus, bieden een frisse kijk op de klassieker.

Ingrediënten

10 porties

Voor het vlees:

1 ½ kg
wildzwijnlende, in porties van 150 g gesneden
150 ml
plantaardige olie

Voor de bouillon:

100 g
gember, geschild, grof gehakt
5 
teentjes knoflook, gepeld, grof gehakt
3 
steranijs
50 g
gedroogde shiitakepaddenstoelen
2 l
wildbouillon

Voor de bouillontoevoegingen:

150 g
minipaksoi, in smalle partjes gesneden
150 g
verse shiitakepaddenstoelen, gehalveerd
100 g
rode uien, zeer fijn geschaafd
600 g
rijstnoedels
150 g
enokipaddenstoelen

Als toevoeging:

30 g
shiso cress
Allergenen:
Soja, tarwe, zwaveldioxide, selderij
Totale gewicht per portie:
510
Gewicht per ingrediënt:
  • Bouillon ca. 200 g
  • Vlees (everzwijn) ca. 120 g
  • Noedels ca. 120 g
  • Paksoi ca. 30 g
  • Champignons ca. 30 g
  • Ui ca. 10 g
  • Shiso cress ca. 3 g

Voorbereiding

Stap 1

Meng het wild zwijn met de Kikkoman Teriyaki Marinade en laat het minimaal 2-3 uur marineren (het liefst de hele nacht). Schroei de stukken vlees voor het serveren 3-4 minuten aan alle kanten dicht in plantaardige olie. Daarna in de oven op 180°C (ventilator) in ca. 10 minuten medium bakken. Laat even rusten en snijd dan in dunne plakjes.

Stap 2

Voeg de gember, knoflook, steranijs en gedroogde paddenstoelen toe aan de bouillon. Breng aan de kook en laat 2-3 uur zachtjes koken. Zeef vervolgens.

Stap 3

Blancheer de paksoi en shiitakepaddenstoelen.

Stap 4

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel over kommen. Schik de resterende bouillontoevoegingen - inclusief de enokipaddenstoelen - rond de noedels.

Stap 5

Leg de plakjes wild zwijn in de kommen en giet de hete bouillon erover. Werk af met de shiso cress en serveer.

Tip:

Voor grotere groepen: het wildzwijnzadel kan in zijn geheel worden gebraden en in plakjes worden gesneden om te serveren.

Recept-ID F1097

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.