Teriyakiwings met koolsalade en pittige aardappeltjes
Teriyakiwings met koolsalade en pittige aardappeltjes

Teriyakiwings met koolsalade en pittige aardappeltjes

Deze Amerikaanse klassieker is een must op ieder voetbalfeest: we geven buffalowings een Japans tintje met Kikkoman Woksaus Teriyaki. Geserveerd met aardappelpartjes met een zuurtje, regenboogkoolsalade en een romige dip.

Ingrediënten

10 porties

Voor de wings:

500 ml
karnemelk
10 g
knoflookpoeder
10 g
paprikapoeder, pikant
15 g
zout
5 g
gemalen peper
3 ½ kg
chicken wings
400 g
tarwebloem, type 405
200 g
maiszetmeel
2 l
plantaardige olie voor frituren
10 ml
tabasco

Voor de koolsalade:

200 g
rode kool, in reepjes gesneden
200 g
wortel, in reepjes gesneden
200 g
venkel, in reepjes gesneden
200 g
selderij, in reepjes gesneden
100 g
appels, in reepjes gesneden
15 g
zout
30 g
suiker
20 ml
sesamolie
60 ml
citroensap

Voor de aardappelpartjes:

1,2 kg
babyaardappeltjes, ongeschild, gewassen en in kwartjes
4 g
knoflook, fijngehakt
12 g
zout
30 ml
plantaardige olie
20 g
chilivlokken
Zeezoutvlokken

Voor de dip:

300 g
mayonaise
300 g
Griekse yoghurt, 10% vet
20 g
dille, gehakt
20 g
kervel, gehakt
20 g
koriander, gehakt
50 g
sjalotten, fijngehakt
Zout
Peper
Allergenen:
Soja, gluten, melk, ei, mosterd, sulfiet, selderij, sesamzaad
Totale gewicht per portie:
560 g
Gewicht per ingrediënt:
  • Chicken wings, circa 300 g (inclusief bot)
  • Aardappelpartjes, circa 100 g
  • Koolsalade, circa 90 g
  • Saus, circa 70 g

Voorbereiding

Stap 1

Meng de karnemelk samen met de kruiden tot een marinade. Spoel de chicken wings af en dep droog. Marineer ze vervolgens ten minste 1 uur. Meng de bloem met het maiszetmeel. Haal de wings uit de marinade en bedek met het bloemmengsel. Verhit de olie tot circa 170 °C en frituur de wings in porties gedurende 7 minuten tot ze goudbruin zijn. Schep de gebakken kip om in een kom met Kikkoman Woksaus Teriyaki en tabasco.

Stap 2

Meng voor de koolsalade de groenten en appel in een kom. Voeg zout en suiker toe en kneed goed door elkaar. Schep om met wat sesamolie en citroen en zet tot serveren in de koelkast. Giet voor het serveren af in een zeef.

Stap 3

Meng de aardappelen met knoflook, zout en olie. Verspreid alles evenredig over een bakplaat en bak 25 minuten op 180 °C in een voorverwarmde oven. Breng op smaak met de chili-en zeezoutvlokken.

Stap 4

Meng alle ingrediënten voor de dip en zet apart tot aan het serveren.

Stap 5

Doe 7 wings (300 g) per portie op een bord en serveer samen met de aardappeltjes, koolsalade en dip.

Tip:

Klassieke buffalowings worden gedompeld in een mengsel van hete saus en boter. Ons alternatief is wat zoeter en minder pittig, maar je kunt de pittigheid aanpassen met de hoeveelheid tabasco!
De wings kunnen ook voorgebakken worden en vlak voor het serveren tot de gewenste kleur worden gebakken. Zorg ervoor dat ze ten minste tot op het bot worden verhit tot 85 °C voor de perfecte malsheid!

Recept-ID F1072

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.