

Teriyakiwings met koolsalade en pittige aardappeltjes
Deze Amerikaanse klassieker is een must op ieder voetbalfeest: we geven buffalowings een Japans tintje met Kikkoman Woksaus Teriyaki. Geserveerd met aardappelpartjes met een zuurtje, regenboogkoolsalade en een romige dip.
Ingrediënten
Voor de wings:
Voor de koolsalade:
Voor de aardappelpartjes:
Voor de dip:
- Chicken wings, circa 300 g (inclusief bot)
- Aardappelpartjes, circa 100 g
- Koolsalade, circa 90 g
- Saus, circa 70 g
Voorbereiding
Stap 1
Meng de karnemelk samen met de kruiden tot een marinade. Spoel de chicken wings af en dep droog. Marineer ze vervolgens ten minste 1 uur. Meng de bloem met het maiszetmeel. Haal de wings uit de marinade en bedek met het bloemmengsel. Verhit de olie tot circa 170 °C en frituur de wings in porties gedurende 7 minuten tot ze goudbruin zijn. Schep de gebakken kip om in een kom met Kikkoman Woksaus Teriyaki en tabasco.
Stap 2
Meng voor de koolsalade de groenten en appel in een kom. Voeg zout en suiker toe en kneed goed door elkaar. Schep om met wat sesamolie en citroen en zet tot serveren in de koelkast. Giet voor het serveren af in een zeef.
Stap 3
Meng de aardappelen met knoflook, zout en olie. Verspreid alles evenredig over een bakplaat en bak 25 minuten op 180 °C in een voorverwarmde oven. Breng op smaak met de chili-en zeezoutvlokken.
Stap 4
Meng alle ingrediënten voor de dip en zet apart tot aan het serveren.
Stap 5
Doe 7 wings (300 g) per portie op een bord en serveer samen met de aardappeltjes, koolsalade en dip.
Tip:
Klassieke buffalowings worden gedompeld in een mengsel van hete saus en boter. Ons alternatief is wat zoeter en minder pittig, maar je kunt de pittigheid aanpassen met de hoeveelheid tabasco!
De wings kunnen ook voorgebakken worden en vlak voor het serveren tot de gewenste kleur worden gebakken. Zorg ervoor dat ze ten minste tot op het bot worden verhit tot 85 °C voor de perfecte malsheid!
Recept-ID F1072
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer