

Teriyakizalm op een bedje van zoete aardappel
Deze zalm is bijzonder lekker: naast de zoet-pittige smaak van Kikkoman Woksaus Teriyaki, wordt het in de oven gebakken op een bedje van zoete aardappel en courgette. Onweerstaanbaar!
Ingrediënten
Voor de zalm:
Garnering:
Zalm approx. 145 g - Groenten approx. 300 g - Garnering approx. 13 g
Voorbereiding
Stap 1
Verhit de heteluchtoven voor op 200 °C. Meng de courgette en zoete aardappel met zout, peper, raapzaadolie en balsamicoazijn. Verdeel de groenten op een platte gastronormbakplaat, bekleed met vetvrij bakpapier en bak 20 minuten in de oven.
Stap 2
Smeer de zalm in met Kikkoman Woksaus Teriyaki. Leg het op het bedje van groenten op de bakplaat en bak nog 10 minuten.
Stap 3
Serveer de zalm en groenten op borden, besprenkel met Kikkoman Woksaus Teriyaki, limoensap en garneer met lente-ui en sesamzaadjes.
Tip:
Laat een beetje ruimte over tussen de groenten op de bakplaat zodat ze evenredig garen.
Recept-ID F1062
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer