

Witlofbootjes met zuurkool & tofu
In de vegan keuken wordt tofu gemarineerd om de smaak en het aroma te versterken. Het gebruik van Kikkoman Sojasaus brengt de smaak van gerookte tofu omhoog en geeft de zuurkool een uitgesproken, rijk karakter.
Ingrediënten
Voor de bootjes:
Voor de garnering
- 110 g brownie
- 10 g chocolade‑pruimenspread
- 5 g slagroom
Voorbereiding
Stap 1
Marineer de tofublokjes 30 minuten in Kikkoman Sojasaus Minder Zout.
Stap 2
Spoel de zuurkool af met koud water en giet af. Meng azijn, ahornsiroop, citroensap, peper en komijn in een kom. Voeg de zuurkool, gemarineerde tofu en de appel toe. Meng goed.
Stap 3
Bak de blokjes ui 15 minuten in raapzaadolie. Voeg de ui toe aan het zuurkoolmengsel en roer goed door elkaar.
Stap 4
Was en droog de witlof. Verdeel in losse bladeren.
Stap 5
Vul de witlofbladeren met de vulling van stap 3 en besprenkel met nootjes, bieslook en chilipeper.
Tip:
Je kunt dit gerecht ook serveren op Romeinse slabladeren of paksoi. Als fusiongerecht kun je de witlof vervangen door maïstaco’s.
Recept-ID F1094
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer