

Zoeteaardappelmuffins met spinazie & olijven
Deze hartige glutenvrije muffins zijn heerlijk op zichzelf of met een lekkere groentedip zoals hummus. Kikkoman Sojasaus verrijkt de smaken van de groente, wat ze nog lekkerder maakt.
Ingrediënten
Voor de muffins:
Extra:
- 170 g muffin (x 2 per portie)
Voorbereiding
Stap 1
Spoel de gierst af en kook ongeveer 20 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking (verhouding gierst tot water 1:3).
Stap 2
Kook de zoete aardappelen ongeveer 20–25 minuten tot ze zacht zijn.
Stap 3
Bak de ui 5 minuten in de raapzaadolie tot deze zacht is. Voeg de spinazie en gehakte knoflook toe en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Zet apart.
Stap 4
Doe de afgekoelde zoete aardappelen en gekookte gierst in een mengkom. Voeg het lijnzaad, maïszetmeel en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus toe. Meng grondig tot een glad geheel.
Stap 5
Voeg de pompoenpitten toe aan het deeg. Voeg de olijven toe aan het deeg samen met de gebakken spinazie en ui van stap 3. Breng op smaak met chilipoeder en peper en meng grondig.
Stap 6
Vet een muffinvorm in en verdeel het deeg gelijkmatig over de vormen. Bestrooi met de apart gehouden pompoenpitten en bak ongeveer 40 minuten op 180 °C.
Stap 7
Haal de muffins uit de vorm en serveer ze op borden (twee per portie).
Tip:
Voor een unieke umamismaak kun je een scheutje Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus toevoegen aan het water waarin je de gierst kookt.
Recept-ID F1083
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer