Zoeteaardappelmuffins met spinazie & olijven
Zoeteaardappelmuffins met spinazie & olijven

Zoeteaardappelmuffins met spinazie & olijven

totale tijd 1 u. 30 min.
30 min. voorbereidingstijd
1 u. kooktijd

Deze hartige glutenvrije muffins zijn heerlijk op zichzelf of met een lekkere groentedip zoals hummus. Kikkoman Sojasaus verrijkt de smaken van de groente, wat ze nog lekkerder maakt.

Ingrediënten

10 porties

Voor de muffins:

800 g
rauwe gierst
500 g
zoete aardappelen, in blokjes gesneden
300 g
ui, fijngehakt
50 ml
raapzaadolie
200 g
spinazie
20 g
knoflook, fijngehakt
200 g
gemalen lijnzaad
200 g
maïszetmeel
100 g
pompoenpitten (bewaar er een paar om de muffins te garneren)
200 g
zwarte olijven, ontpit en in plakjes gesneden
4 g
chilipoeder
6 g
gemalen zwarte peper

Extra:

Raapzaadolie (om de muffinvorm in te vetten)
Allergenen:
Soja en producten op sojabasis, noten
Totale gewicht per portie:
340 g
Gewicht per ingrediënt:
  • 170 g muffin (x 2 per portie)

Voorbereiding

Stap 1

Spoel de gierst af en kook ongeveer 20 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking (verhouding gierst tot water 1:3).

Stap 2

Kook de zoete aardappelen ongeveer 20–25 minuten tot ze zacht zijn.

Stap 3

Bak de ui 5 minuten in de raapzaadolie tot deze zacht is. Voeg de spinazie en gehakte knoflook toe en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Zet apart.

Stap 4

Doe de afgekoelde zoete aardappelen en gekookte gierst in een mengkom. Voeg het lijnzaad, maïszetmeel en Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus toe. Meng grondig tot een glad geheel.

Stap 5

Voeg de pompoenpitten toe aan het deeg. Voeg de olijven toe aan het deeg samen met de gebakken spinazie en ui van stap 3. Breng op smaak met chilipoeder en peper en meng grondig.

Stap 6

Vet een muffinvorm in en verdeel het deeg gelijkmatig over de vormen. Bestrooi met de apart gehouden pompoenpitten en bak ongeveer 40 minuten op 180 °C.

Stap 7

Haal de muffins uit de vorm en serveer ze op borden (twee per portie).

Tip:

Voor een unieke umamismaak kun je een scheutje Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus toevoegen aan het water waarin je de gierst kookt.

Recept-ID F1083

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.