Arancini met raclettekaas en champignon
Arancini met raclettekaas en champignon

Arancini met raclettekaas en champignon

totale tijd100 min.
60 min.voorbereidingstijd
40 min.kooktijd

Knapperige, romige rijstballetjes uit Sicilië komen samen met aromatische raclettekaas. Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Woksaus Teriyaki geven ze een kenmerkende zoet-hartige smaak.

Ingrediënten

10 porties

Voor de arancini:

1 ½ l
kip- of groentebouillon
120 g
gesnipperde ui
20 g
fijngehakte knoflook
30 ml
olijfolie
450 g
Arboriorijst
200 g
geraspte raclettekaas
100 g
geraspte Parmezaanse kaas
15 g
fijngehakte peterselie
200 g
tarwebloem
300 g
broodkruimels
250 g
hele eieren, geklopt
Frituurolie

Voor de tamarindechutney:

320 g
tamarindepuree
120 g
suiker
5 g
gemalen komijnzaad
5 g
gemberpoeder
125 ml
water
300 g
fijngehakte sjalot

Voor de champignontartaar:

200 g
fijngehakte champignons
50 g
fijngehakte sjalot
10 g
fijngehakte peterselie
20 ml
olijfolie
35 ml
citroensap
2 g
zout
1 g
gemalen peper
Allergenen:
soja, gluten, sulfiet, ei, selderij
Totale gewicht per portie:
300 g
Gewicht per ingrediënt:

Arancini (4 pieces of about 50 g each), approx. 200 g - Tamarindechutney, approx. 70 g - Champignontartaar, approx. 30 g

Voorbereiding

Stap 1

Breng de bouillon aan de kook. Fruit in een tweede pan de ui en knoflook 2-3 minuten in olie op middelhoog vuur, zonder deze bruin te laten worden. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten tot het glazig is. Voeg stapsgewijs de bouillon toe en roer tot de rijst alles heeft opgenomen (circa 25 minuten). Zet het vuur uit en roer de kaas, peterselie en Kikkoman Sojasaus erdoorheen. Laat het rijstmengsel volledig afkoelen.

Stap 2

Vorm van het rijstmengsel balletjes ter grootte van een golfbal (circa 45 g) en dip daarna in bloem, ei en broodkruimels. Frituur goudbruin op 175 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.

Stap 3

Meng ondertussen de tamarindepuree, suiker, komijn, gember en Kikkoman Woksaus - Teriyaki met de sjalotten en water in een kleine pan. Laat op middelhoog vuur pruttelen tot het een dikke, chutneyachtige consistentie heeft. Laat afkoelen.

Stap 4

Meng de champignons met sjalot, peterselie, olijfolie en citroensap in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Marineer de champignons kort voor het serveren.

Stap 5

Leg vier arancini per portie op borden en serveer met de chutney en champignontartaar.

Tip:

Gebruik voor een volledig vegetarisch gerecht kaas zonder dierlijk stremsel. Laat de risotto een nacht afkoelen (circa 12 uur) voor een optimale binding.

Recept-ID F1045

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.