

Arancini met raclettekaas en champignon
Knapperige, romige rijstballetjes uit Sicilië komen samen met aromatische raclettekaas. Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Woksaus Teriyaki geven ze een kenmerkende zoet-hartige smaak.
Ingrediënten
Voor de arancini:
Voor de tamarindechutney:
Voor de champignontartaar:
Arancini (4 pieces of about 50 g each), approx. 200 g - Tamarindechutney, approx. 70 g - Champignontartaar, approx. 30 g
Voorbereiding
Stap 1
Breng de bouillon aan de kook. Fruit in een tweede pan de ui en knoflook 2-3 minuten in olie op middelhoog vuur, zonder deze bruin te laten worden. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten tot het glazig is. Voeg stapsgewijs de bouillon toe en roer tot de rijst alles heeft opgenomen (circa 25 minuten). Zet het vuur uit en roer de kaas, peterselie en Kikkoman Sojasaus erdoorheen. Laat het rijstmengsel volledig afkoelen.
Stap 2
Vorm van het rijstmengsel balletjes ter grootte van een golfbal (circa 45 g) en dip daarna in bloem, ei en broodkruimels. Frituur goudbruin op 175 °C. Laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 3
Meng ondertussen de tamarindepuree, suiker, komijn, gember en Kikkoman Woksaus - Teriyaki met de sjalotten en water in een kleine pan. Laat op middelhoog vuur pruttelen tot het een dikke, chutneyachtige consistentie heeft. Laat afkoelen.
Stap 4
Meng de champignons met sjalot, peterselie, olijfolie en citroensap in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Marineer de champignons kort voor het serveren.
Stap 5
Leg vier arancini per portie op borden en serveer met de chutney en champignontartaar.
Tip:
Gebruik voor een volledig vegetarisch gerecht kaas zonder dierlijk stremsel. Laat de risotto een nacht afkoelen (circa 12 uur) voor een optimale binding.
Recept-ID F1045
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer