Aziatische rundvleesrollade met paksoi-noedels
Aziatische rundvleesrollade met paksoi-noedels

Aziatische rundvleesrollade met paksoi-noedels

totale tijd 3 u. 55 min.
1 u. voorbereidingstijd
2 u. 55 min. kooktijd

Malse, langzaam gestoofde rundvleesrollade gecombineerd met een frisse paksoi- en glasnoedelsalade. De kenmerkende intense smaak en karakter komen van Kikkoman Sojasaus – het hartige geheim achter de stoofsaus.

Ingrediënten

10 porties

Voor de rollades:

1,6 kg
runderrollades (20 plakjes van elk ca. 80 g)
200 g
misopasta
100 g
ingemaakte gember
300 g
gerookte tofu, in 10 lange plakken gesneden
60 ml
plantaardige olie om te bakken
500 g
uien, grof gesneden
200 g
champignons, gehalveerd
15 g
knoflook, gepeld
50 g
tomatenpuree
500 ml
rode wijn
2 l
runderbouillon
15 g
maïzena

Voor de salade:

300 g
glasnoedels
60 ml
plantaardige olie om te bakken
500 g
baby-paksoi, fijngesneden
20 g
rode uien, fijngesneden
100 ml
Kikkoman Geroosterde Sesamolie
50 g
chilipepers, fijngesneden
50 g
koriander, fijngehakt
100 ml
limoensap
50 g
honing
100 g
geroosterde gezouten pinda's, gehakt

Extra:

20 g
tuinkers
Allergenen:
Soja, pinda's, knolselderij, sulfieten, sesam, gluten
Totale gewicht per portie:
330 g
Gewicht per ingrediënt:
  • Vlees ca. 150 g
  • Salade ca. 130 g
  • Saus ca. 50 g

Voorbereiding

Stap 1

Leg voor elke roulade twee plakjes rundvlees in een T-vorm op elkaar, bestrijk ze lichtjes met misopasta en bestrooi ze met ingemaakte gember. Leg een plakje gerookte tofu boven op de T, vouw de zijkanten naar binnen en rol het geheel vanaf de onderkant strak op.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 160°C (hete lucht). Verhit de olie in een braadpan en bak de rollades aan alle kanten 6-8 minuten. Haal het vlees uit de pan. Doe de uien, champignons en knoflook in de braadpan en bak deze 5-6 minuten. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1-2 minuten. Blus af met rode wijn en laat iets inkoken. Voeg de runderbouillon toe, leg de rollades in het vocht en stoof ze ongeveer 2,5 uur in de oven, waarbij u ze om de 30 minuten omdraait.

Stap 3

Kook de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een pan en bak de paksoi en uien 2-3 minuten. Meng dit met de glasnoedels in een grote kom. Klop de sesamolie, chilipepers, koriander, limoensap en honing door elkaar en meng de salade met de dressing. Voeg de pinda's toe.

Stap 4

Haal de rollades uit de saus. Zeef de saus door een fijne zeef en breng op smaak met de Kikkoman Sojasaus. Meng de maïzena met een beetje water en gebruik dit om de saus iets te binden. Doe de rollades terug in de saus en verwarm ze opnieuw. Serveer met de salade en garneer met de tuinkers.

Tip

Om te controleren of de rollades gaar zijn, prikt u er voorzichtig met een vleesvork in. Er mag weinig tot geen weerstand zijn.

Recept-ID F1102

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.