

Gefrituurde oesterzwam à la tonkatsu met zoeteaardappelfriet
Tonkatsu – vandaag serveren we een vegetarische twist op de Japanse klassieker door gebruik te maken van oesterzwammen. De Kikkoman Teriyaki Marinade geeft een authentieke smaak aan de paneerlaag van broodkruimels.
Ingrediënten
Voor de salade:
Voor de paddenstoelen:
Overig:
Paddenstoelen, approx. 140 g - Zoeteaardappelfriet, approx. 100 g - Salade, approx. 120 g
Voorbereiding
Stap 1
Doe de groenten voor de salade in een grote kom. Meng azijn, suiker en zout en voeg dit bij de groenten. Laat dit in de koelkast marineren tot alles geserveerd kan worden.
Stap 2
Verhit olie tot 175 °C. Maak een paneermeel van broodkruimels: vul een kom met bloem. Meng in een tweede kom ei en Kikkoman Teriyaki Marinade, en vul een derde kom met Kikkoman Panko.
Stap 3
Bebloem de oesterzwammen, dip in het eimengsel en bedek daarna met Kikkoman Panko. Frituur 2-3 minuten in hete olie.
Stap 4
Frituur ondertussen de zoeteaardappelfriet ongeveer 4 minuten in hete olie op 175 °C.
Stap 5
Garneer de zoeteaardappelfriet en oesterzwam met bieslook. Serveer samen met de salade in een aparte kom.
Tip:
Voor een speciale twist kun je verschillende specerijen of sesamzaadjes toevoegen aan het paneermeel met Kikkoman Panko.
Recept-ID F1033
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer