

Geroosterde wortel met grapefruit‑fetasalade
Een fantasierijk vegetarisch gerecht dat indruk zal maken op je gasten en zelfs meatlovers zal overtuigen: geroosterde wortel met knoflook‑aardappelpuree en verse grapefruit‑fetasalade. Kikkoman Sojasaus voegt een hartige kick toe aan zowel de wortelen als de salade.
Ingrediënten
Voor de wortelen:
Voor de aardappelpuree:
Voor de salade:
Aardappelpuree, ca. 180 g
Geroosterde wortelen, ca. 130 g
Grapefruit‑fetasalade, ca. 90 g
Voorbereiding
Stap 1
Bereid de wortelen door de groene bladeren af te snijden tot circa 5 cm. Leg de wortelen en ui op een bakplaat met boter, laurierbladen, steranijs, tijm en honing en rooster in 10‑15 minuten goudbruin in een op 220 °C voorverwarmde (hetelucht)oven. Voeg de groentebouillon en Kikkoman Sojasaus toe en laat circa 10 minuten koken. De kooktijd hangt af van de dikte van de wortelen.
Stap 2
Voor de puree: kook de aardappelen en knoflook 20‑30 minuten in een sauspan in ruim gezouten water op middelhoog vuur. Giet af en stamp alles terwijl het nog heet is. Breng de melk en boter aan de kook en roer dit door de puree. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.
Stap 3
Maak een saladedressing met Kikkoman Sojasaus, honing en olie. Meng de grapefruit, feta, krulandijvie, kervel en macadamia noten in een kom en schep om met de dressing.
Stap 4
Lepel de knoflook‑aardappelpuree in het midden van elk bord, verdeel de wortelen eroverheen en maak het af met de salade. Serveer.
Tip:
Je kunt het kookvocht van de wortelen wat indikken om een saus te maken.
Recept-ID F1069
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer