Geroosterde wortel met grapefruit‑fetasalade
Geroosterde wortel met grapefruit‑fetasalade

Geroosterde wortel met grapefruit‑fetasalade

totale tijd70 min.
15 min.voorbereidingstijd
55 min.kooktijd

Een fantasierijk vegetarisch gerecht dat indruk zal maken op je gasten en zelfs meatlovers zal overtuigen: geroosterde wortel met knoflook‑aardappelpuree en verse grapefruit‑fetasalade. Kikkoman Sojasaus voegt een hartige kick toe aan zowel de wortelen als de salade.

Ingrediënten

10 porties

Voor de wortelen:

1 ½ kg
gekleurde wortelen, gewassen met de bladeren eraan
300 g
ui, in plakken
100 g
boter
5 
verse laurierbladen
2 
steranijs
2 
takjes tijm, gewassen
50 g
honing
500 ml
groentebouillon

Voor de aardappelpuree:

1 ½ kg
kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
10 
knoflookteentjes, gepeld
500 ml
melk
100 g
boter
5 g
zout
3 g
nootmuskaat

Voor de salade:

30 g
honing
30 ml
olijfolie
300 g
grapefruit, in partjes
300 g
feta, in blokjes
100 g
krulandijvie, klaar om te serveren
20 g
kervel
100 g
macadamia noten, geroosterd en gezouten
Allergenen:
Soja, melk, noten, selderij, gluten
Totale gewicht per portie:
400 g
Gewicht per ingrediënt:
  • Aardappelpuree, ca. 180 g

  • Geroosterde wortelen, ca. 130 g

  • Grapefruit‑fetasalade, ca. 90 g

Voorbereiding

Stap 1

Bereid de wortelen door de groene bladeren af te snijden tot circa 5 cm. Leg de wortelen en ui op een bakplaat met boter, laurierbladen, steranijs, tijm en honing en rooster in 10‑15 minuten goudbruin in een op 220 °C voorverwarmde (hetelucht)oven. Voeg de groentebouillon en Kikkoman Sojasaus toe en laat circa 10 minuten koken. De kooktijd hangt af van de dikte van de wortelen.

Stap 2

Voor de puree: kook de aardappelen en knoflook 20‑30 minuten in een sauspan in ruim gezouten water op middelhoog vuur. Giet af en stamp alles terwijl het nog heet is. Breng de melk en boter aan de kook en roer dit door de puree. Breng op smaak met zout en nootmuskaat.

Stap 3

Maak een saladedressing met Kikkoman Sojasaus, honing en olie. Meng de grapefruit, feta, krulandijvie, kervel en macadamia noten in een kom en schep om met de dressing.

Stap 4

Lepel de knoflook‑aardappelpuree in het midden van elk bord, verdeel de wortelen eroverheen en maak het af met de salade. Serveer.

Tip:

Je kunt het kookvocht van de wortelen wat indikken om een saus te maken.

Recept-ID F1069

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.