Gesmoorde koningsoesterzwam met wortelkimchi
Gesmoorde koningsoesterzwam met wortelkimchi

Gesmoorde koningsoesterzwam met wortelkimchi

totale tijd90 min.
30 min.voorbereidingstijd
60 min.kooktijd
20 min.waiting time

Verfijnd dineren in no time: onze gesmoorde koningsoesterzwammen met wortelkimchi en polenta met verse kruiden zal je gasten versteld doen staan – perfect op smaak gebracht met Kikkoman Ponzu Citroen.

Ingrediënten

10 porties

Voor de wortelkimchi:

700 g
wortel, geschild
15 g
zout
10 g
knoflook, fijngeraspt
20 g
gember, fijngeraspt
20 g
gochugaru (Koreaanse chilivlokken)
20 g
honing
50 g
lente‑ui, in dunne plakjes

Voor de paddenstoelen:

1,4 kg
koningsoesterzwammen, groot
100 ml
plantaardige olie
500 g
sjalotten, in dunne plakjes
40 g
knoflook, in dunne plakjes
5 
laurierbladen
20 g
tomatenpuree
1 l
groentebouillon
20 ml
suikerbietenstroop
5 g
maïszetmeel
40 g
boter

Voor de polenta:

700 ml
room (30% vet)
700 ml
groentebouillon
Zout
Nootmuskaat
500 g
maïsmeel voor polenta
20 g
bieslook, fijngehakt
20 g
peterselie, fijngehakt
20 g
kervel, fijngehakt
150 g
ricotta

Overig:

20 g
Sakura cress, tuinkers
Allergenen:
Soja, melk, gluten, selderij
Totale gewicht per portie:
390 g
Gewicht per ingrediënt:
  • Paddenstoelen, ca. 120 g
  • Polenta, ca. 190 g
  • Wortelkimchi, ca. 80 g
  • Tuinkers, ca. 2 g

Voorbereiding

Stap 1

Snijd de wortel met een mandoline in de lengte in dunne plakken van ca. 1 mm. Meng met zout en kneed goed. Laat ca. 20 minuten staan, zodat het vocht eruit komt. Pel de gember en knoflook en meng met de chilivlokken, Kikkoman Ponzu Citroen en honing. Voeg de saus en lente‑ui toe aan de wortel en kneed het nog eens goed. Zet tot serveren in de koelkast.

Stap 2

Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180 °C. Halveer de paddenstoelen door de lengte en maak een ondiepe snee in het gesneden deel. Bak de paddenstoelen 3‑4 minuten in een beetje olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Haal ze uit de pan en bak dan de sjalotten en knoflook 5‑6 minuten in dezelfde pan. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 2‑3 minuten. Blus af met de groentebouillon en voeg dan Kikkoman Ponzu Citroen en suikerbietenstroop toe. Voeg de paddenstoelen en de laurierbladen toe en smoor circa 30 minuten in de oven.

Stap 3

Haal de paddenstoelen uit de pan zodra ze gaar zijn en giet de saus af door een fijne zeef. Laat de saus tot ca. 500 ml reduceren in een sauspan en laat indikken met het maïszetmeel, gemengd met wat koud water. Verhit de saus voor het serveren in een pan samen met de paddenstoelen en de boter.

Stap 4

Breng voor de polenta de groentebouillon en room aan de kook. Breng goed op smaak met zout en nootmuskaat. Roer het polentameel door de bouillon en laat 4‑5 minuten pruttelen, terwijl je blijft roeren. Meng dan langzaam de ricotta en verse kruiden erbij.

Stap 5

Verdeel voor het serveren de polenta in porties over de borden. Doe hier per portie 3 paddenstoelhelften en wortelkimchi bij. Garneer met de tuinkers en serveer.

Tip:

Om de wortelkimchi te marineren kun je natuurlijk ook gebruikmaken van Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi. Deze bevat echter vissaus en is dus niet vegetarisch.

Recept-ID F1066

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.