

Gudeg Jogja Indonesische stoofschotel van jackfruit
Jackfruit is een trendy ingrediënt van de veggie keuken en ongelooflijk veelzijdig. Voor deze exotische vegetarische stoofpot wordt hij gecombineerd met citroengras en thee. De lichtzure toets van Kikkoman Ponzu Citroen rondt de uitgesproken smaak af.
Ingrediënten
Stoofpotje:
Om te serveren:
Voorbereiding
Stoofpotje: Meng galangal, citroengras, palmsuiker, korianderzaad, sjalotten en olie tot een pasta.
Fruit de pasta 3 minuten, breng aan de kook met kokosmelk en voeg de theezakjes toe voor 1 minuut. Verwijder de theezakjes en voeg de uitgelekte jackfruit en de limoenblaadjes toe. Laat ongeveer 10 minuten inkoken en breng op smaak met Kikkoman Ponzu Citroen.
Serveren: Voeg een half ei en gehakte koriander toe aan de stoofpot en serveer eventueel met rijst.
Recept-ID F1013
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer