Gudeg Jogja Indonesische stoofschotel van jackfruit
Gudeg Jogja Indonesische stoofschotel van jackfruit

Gudeg Jogja Indonesische stoofschotel van jackfruit

totale tijd20 min.

Jackfruit is een trendy ingrediënt van de veggie keuken en ongelooflijk veelzijdig. Voor deze exotische vegetarische stoofpot wordt hij gecombineerd met citroengras en thee. De lichtzure toets van Kikkoman Ponzu Citroen rondt de uitgesproken smaak af.

Ingrediënten

10 porties

Stoofpotje:

1 ½ kg
jackfruit in brine
50 g
galangal
150 g
citroengras
50 g
palmsuiker
1 handvol
kafferlimoenblaadjes
1 el
korianderzaadjes
2 l
kokosmelk
300 g
sjalotten
10 
zakjes earlgreythee
100 ml
koolzaadolie

Om te serveren:

10 
eieren, hardgekookt en doormidden gesneden
4 tl
verse koriander, fijngehakt
Optioneel: gekookte rijst

Voorbereiding

Stoofpotje: Meng galangal, citroengras, palmsuiker, korianderzaad, sjalotten en olie tot een pasta. 
 
Fruit de pasta 3 minuten, breng aan de kook met kokosmelk en voeg de theezakjes toe voor 1 minuut. Verwijder de theezakjes en voeg de  uitgelekte jackfruit en de limoenblaadjes toe. Laat ongeveer 10 minuten inkoken en breng op smaak met Kikkoman Ponzu Citroen. 
 
Serveren: Voeg een half ei en gehakte koriander toe aan de stoofpot en serveer eventueel met rijst.

Recept-ID F1013

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.