Hartige gamba's met gerookte ananaswafel
Hartige gamba's met gerookte ananaswafel

Hartige gamba's met gerookte ananaswafel

totale tijd35 min.
20 min.voorbereidingstijd
15 min.kooktijd
45 min.waiting time

Yes, hartige wafels! Deze wafels vormen de perfecte basis voor onze gegrilde gamba's. Hun smaken worden naar een hoger niveau getild met Kikkoman Sojasaus, wat een perfect hartig contrast creëert met de zoete, gerookte ananas.

Ingrediënten

10 porties

Voor het wafelbeslag:

220 g
tarwebloem, type 405
8 g
bakpoeder
15 g
suiker
120 g
hele eieren
400 g
karnemelk
55 g
gesmolten boter + een beetje om in te vetten

Voor de garnalen:

5 g
zoetepaprikapoeder
5 g
gemalen komijnzaad
5 g
gemalen koriander
2 g
cayennepeper
3 g
gemalen zwarte peper
30 g
fijngehakte knoflook
60 ml
olijfolie
45 g
citroensap
750 g
gamba's, schoongemaakt en gepeld (16/20)

Voor de ananas:

5 g
gerooktepaprikapoeder
10 g
kaneelpoeder
75 g
honing
45 g
citroensap
250 g
verse ananas, in kleine stukken gesneden

Extra:

400 g
labneh
10 g
fijngehakte koriander
10 g
gehakte bieslook
Allergenen:
Schaaldieren, gluten, ei, lactose, soja
Totale gewicht per portie:
200 g
Gewicht per ingrediënt:
Wafels, approx. 80 g - Gamba's, approx. 55 g - Ananas, approx. 24 g - Extra toppings, approx. 40 g

Voorbereiding

Stap 1

Meng bloem, bakpoeder, Kikkoman Sojasaus en suiker in een grote kom. Klop in een tweede kom de eieren en meng met karnemelk en gesmolten boter. Voeg het eimengsel toe aan de bloem en roer tot een geheel. Roer niet te veel, een paar klontjes zijn niet erg. Bak het beslag in een ingevet wafelijzer.

Stap 2

Meng in een derde kom paprikapoeder, komijn, koriander, cayennepeper, Kikkoman Sojasaus, peper, knoflook, olijfolie en citroensap. Voeg de gamba's toe om te marineren. Dek af en laat minstens 15 minuten in de koelkast intrekken. Bak daarna 3-4 minuten in de koekenpan of op de grill.

Stap 3

Meng in een vierde kom gerooktepaprikapoeder, kaneel, honing en citroensap. Marineer de ananasstukjes minimaal 30 minuten in dit mengsel. Grill 3-4 minuten op hoog vuur, af en toe keren.

Stap 4

Serveer de wafels met labneh, ananas, gamba's en verse kruiden.

Tip:

Laat de gebakken wafels afkoelen op een rooster. Daarna kunnen ze weer worden opgewarmd of worden ingevroren (tot 2 maanden houdbaar).

Recept-ID F1047

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.