

Hartige gamba's met gerookte ananaswafel
Yes, hartige wafels! Deze wafels vormen de perfecte basis voor onze gegrilde gamba's. Hun smaken worden naar een hoger niveau getild met Kikkoman Sojasaus, wat een perfect hartig contrast creëert met de zoete, gerookte ananas.
Ingrediënten
Voor het wafelbeslag:
Voor de garnalen:
Voor de ananas:
Extra:
Voorbereiding
Stap 1
Meng bloem, bakpoeder, Kikkoman Sojasaus en suiker in een grote kom. Klop in een tweede kom de eieren en meng met karnemelk en gesmolten boter. Voeg het eimengsel toe aan de bloem en roer tot een geheel. Roer niet te veel, een paar klontjes zijn niet erg. Bak het beslag in een ingevet wafelijzer.
Stap 2
Meng in een derde kom paprikapoeder, komijn, koriander, cayennepeper, Kikkoman Sojasaus, peper, knoflook, olijfolie en citroensap. Voeg de gamba's toe om te marineren. Dek af en laat minstens 15 minuten in de koelkast intrekken. Bak daarna 3-4 minuten in de koekenpan of op de grill.
Stap 3
Meng in een vierde kom gerooktepaprikapoeder, kaneel, honing en citroensap. Marineer de ananasstukjes minimaal 30 minuten in dit mengsel. Grill 3-4 minuten op hoog vuur, af en toe keren.
Stap 4
Serveer de wafels met labneh, ananas, gamba's en verse kruiden.
Tip:
Laat de gebakken wafels afkoelen op een rooster. Daarna kunnen ze weer worden opgewarmd of worden ingevroren (tot 2 maanden houdbaar).
Recept-ID F1047
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer