Jackfruitburgers à la pulled pork
Jackfruitburgers à la pulled pork

Jackfruitburgers à la pulled pork

totale tijd 1 u.
30 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd
30 min. wachttijd

Jackfruit, een geweldige vleesvervanger, is heerlijk gemarineerd met Kikkoman Sojasaus en evenaart de umamismaak van pulled pork. Deze miniburgers zijn perfect als plantaardig gerecht en bij cateringevents. 

Ingrediënten

10 porties

Jackfruitmarinade:

3 g
knoflookteentjes
200 g
tomatenpuree
20 g
Franse mosterd (of gele mosterd)
2 g
zoete gerooktepaprikapoeder
5 ml
srirachasaus
5 ml
chipotlesaus

Jackfruit:

1,8 kg
jackfruit uit blik in zout water (1,3 kg na uitlekken)
50 ml
raapzaadolie om te bakken

Koolsalade:

400 g
rode kool, dun gesneden
60 g
vegan mayonaise
30 ml
vers limoensap
2 g
versgemalen zwarte peper

Burger:

500 g
vegan burgerbroodjes (10 broodjes)
130 g
ketchup
150 g
ijsbergslabladeren
10 g
microgroente (bijv. erwtenkiemen of een andere kiem)
Allergenen:
Granen die gluten bevatten, soja en producten op sojabasis, mosterd en producten op mosterdbasis, sesamzaad en producten op sesambasis
Totale gewicht per portie:
250 g
Gewicht per ingrediënt:
  • 50 g broodje
  • 150 g jackfruit
  • 50 g koolsalade

Voorbereiding

Stap 1

Pers de knoflook met een knoflookpers en meng samen met de tomatenpuree, mosterd, gerooktepaprikapoeder, Kikkoman Sojasaus, sriracha en chipotlesaus tot een marinade.

Stap 2

Laat de jackfruit uitlekken en scheur met een vork in grove stukken in een kom. Voeg de marinade toe en meng goed. Laat 30 minuten op een koele plaats marineren.

Stap 3

Meng voor de koolsalade de kool met de vegan mayonaise, limoensap en peper. Roer goed door elkaar.

Stap 4

Laat de overtollige marinade uit de jackfruit lekken en bak 5-10 minuten in een pan.

Stap 5

Snijd de burgerbroodjes voorzichtig doormidden en rooster ze eventueel in een droge pan. Smeer circa 13 g ketchup op de onderste helft en leg er een slablaadje, 150 g jackfruit en 50 g koolsalade op. Leg de andere helft van het broodje erop. Garneer met 1-2 g microgroenten en serveer.

Tip:

Pas de marinade aan naar smaak – maak het pittiger of juist meer tomaat‑achtig, afhankelijk van je voorkeur. Let goed op bij het kopen van burgerbroodjes; boterachtige opties zijn meestal vegetarisch, niet vegan.
Dit recept ziet er bijzonder aantrekkelijk uit geserveerd op zwarte burgerbroodjes, geverfd met geactiveerde kool (verkrijgbaar in de foodservice‑industrie). Dit heeft geen invloed op de smaak.
Je kunt Kikkoman Sojasaus afhankelijk van je voorkeur vervangen door Kikkoman Sojasaus Minder Zout.

Recept-ID F1091

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.