

Jackfruitburgers à la pulled pork
Jackfruit, een geweldige vleesvervanger, is heerlijk gemarineerd met Kikkoman Sojasaus en evenaart de umamismaak van pulled pork. Deze miniburgers zijn perfect als plantaardig gerecht en bij cateringevents.
Ingrediënten
Jackfruitmarinade:
Jackfruit:
Koolsalade:
Burger:
- 50 g broodje
- 150 g jackfruit
- 50 g koolsalade
Voorbereiding
Stap 1
Pers de knoflook met een knoflookpers en meng samen met de tomatenpuree, mosterd, gerooktepaprikapoeder, Kikkoman Sojasaus, sriracha en chipotlesaus tot een marinade.
Stap 2
Laat de jackfruit uitlekken en scheur met een vork in grove stukken in een kom. Voeg de marinade toe en meng goed. Laat 30 minuten op een koele plaats marineren.
Stap 3
Meng voor de koolsalade de kool met de vegan mayonaise, limoensap en peper. Roer goed door elkaar.
Stap 4
Laat de overtollige marinade uit de jackfruit lekken en bak 5-10 minuten in een pan.
Stap 5
Snijd de burgerbroodjes voorzichtig doormidden en rooster ze eventueel in een droge pan. Smeer circa 13 g ketchup op de onderste helft en leg er een slablaadje, 150 g jackfruit en 50 g koolsalade op. Leg de andere helft van het broodje erop. Garneer met 1-2 g microgroenten en serveer.
Tip:
Pas de marinade aan naar smaak – maak het pittiger of juist meer tomaat‑achtig, afhankelijk van je voorkeur. Let goed op bij het kopen van burgerbroodjes; boterachtige opties zijn meestal vegetarisch, niet vegan.
Dit recept ziet er bijzonder aantrekkelijk uit geserveerd op zwarte burgerbroodjes, geverfd met geactiveerde kool (verkrijgbaar in de foodservice‑industrie). Dit heeft geen invloed op de smaak.
Je kunt Kikkoman Sojasaus afhankelijk van je voorkeur vervangen door Kikkoman Sojasaus Minder Zout.
Recept-ID F1091
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer