

Jasmijnrijstsalade met pittig lamsgehakt en Thaise basilicum
De nieuwe ster van de saladewereld: deze pittige, Thais geïnspireerde salade zal zeker indruk maken op je gasten. Het combineert heerlijk lamsvlees en groenten met een rijke zoet-pittige dressing met Kikkoman Sojasaus.
Ingrediënten
Voor de salade:
Voor de dressing:
Rijst approx. 165 g - Groenten approx. 55 g - Dressing en vleessaus approx. 10 g - Gehakt approx. 50 g - Thaise basilicum approx. 5 g
Voorbereiding
Stap 1
Was de rijst en kook 10-15 minuten in gezouten water (twee keer zoveel water als rijst). Spoel daarna af met koud water en zet aan de kant.
Stap 2
Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte knoflook en gember toe en bak circa 2 minuten tot het gaat geuren.
Stap 3
Voeg het gehakt toe aan de pan en bak circa 8 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met Kikkoman Sojasaus.
Stap 4
Meng de gekookte rijst, het lamsgehakt, de rode paprika, komkommer, wortel en Thaise basilicumblaadjes in een grote kom.
Stap 5
Meng in een kleine kom de Kikkoman Sojasaus, vissaus, rijstazijn, honing, sriracha met een garde voor de dressing. Giet dit over het rijstmengsel en meng goed door elkaar. Serveer op een grote serveerschaal of op aparte borden.
Tip:
Meng voor gelijke porties het gehakt per portie met de rijstsalade.
Recept-ID F1058
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer