

Kabeljauw in puttanescasaus
Dit gerecht met kabeljauw in puttanescasaus is geïnspireerd door Italiaanse pasta alla puttanesca. Het geheime ingrediënt is Kikkoman Ponzu Citroen voor een fris zuurtje.
Ingrediënten
Voor de saus:
Voor de couscous:
Voor de vis:
Visfilet, approx. 160 g - Saus, approx. 100 g - Couscous, approx. 110 g
Voorbereiding
Stap 1
Fruit de ui en knoflook in een pan met olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de kappertjes, ansjovis, olijven, gezeefde tomaat, Kikkoman Ponzu Citroen en suiker toe. Laat circa 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
Stap 2
Breng de groentebouillon aan de kook, doe de couscous erbij en laat 10 minuten intrekken.
Stap 3
Voeg de komkommer, Kikkoman Ponzu Citroen en olijfolie toe aan de couscous.
Stap 4
Snijd de kabeljauw in stukken van 160 g, bebloem en frituur goudbruin in een hete koekenpan met plantaardige olie.
Stap 5
Verdeel de couscoussalade over de borden, lepel de saus ernaast en leg de vis erop. Garneer met peterselie.
Tip:
Bebloem de vis, zodat deze niet aan de koekenpan blijft plakken.
Recept-ID F1031
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer