Kabeljauw in puttanescasaus
Kabeljauw in puttanescasaus

Kabeljauw in puttanescasaus

totale tijd50 min.
20 min.voorbereidingstijd
30 min.kooktijd

Dit gerecht met kabeljauw in puttanescasaus is geïnspireerd door Italiaanse pasta alla puttanesca. Het geheime ingrediënt is Kikkoman Ponzu Citroen voor een fris zuurtje.

Ingrediënten

10 porties

Voor de saus:

180 g
gesnipperde ui
10 g
fijngehakte knoflook
60 ml
olijfolie
30 g
kappertjes
5 g
ansjovisfilet
100 g
zwarte olijven
800 g
gezeefde tomaten
20 g
bruine suiker

Voor de couscous:

250 ml
groentebouillon
250 g
couscous
350 g
komkommer, in blokjes gesneden
200 ml
olijfolie
20 g
gehakte peterselie

Voor de vis:

1,6 kg
kabeljauw
2 el
bloem
100 ml
plantaardige olie
Allergenen:
vis, gluten, soja, selderij, sulfiet
Totale gewicht per portie:
370 g
Gewicht per ingrediënt:

Visfilet, approx. 160 g - Saus, approx. 100 g - Couscous, approx. 110 g

Voorbereiding

Stap 1

Fruit de ui en knoflook in een pan met olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de kappertjes, ansjovis, olijven, gezeefde tomaat, Kikkoman Ponzu Citroen en suiker toe. Laat circa 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur.

Stap 2

Breng de groentebouillon aan de kook, doe de couscous erbij en laat 10 minuten intrekken.

Stap 3

Voeg de komkommer, Kikkoman Ponzu Citroen en olijfolie toe aan de couscous.

Stap 4

Snijd de kabeljauw in stukken van 160 g, bebloem en frituur goudbruin in een hete koekenpan met plantaardige olie.

Stap 5

Verdeel de couscoussalade over de borden, lepel de saus ernaast en leg de vis erop. Garneer met peterselie.

Tip:

Bebloem de vis, zodat deze niet aan de koekenpan blijft plakken.

Recept-ID F1031

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.