

Kimchi-moussaka
Dit Griekse nationale gerecht is een klassieker in elke taverna. Onze kimchi-variant voegt extra hitte en pit toe met Kikkoman Pittige Chilisaus voor Kimchi.
Ingrediënten
Voor de vulling:
Voor de bechamelsaus:
Voor de garnering:
Voorbereiding
Stap 1
Bak de Chinese kool in 50 ml raapzaadolie samen met het gehakt. Voeg Kikkoman Kimchi Chilisaus, gezeefde tomaten en komijn toe. Laat circa 30 minuten pruttelen op laag vuur.
Stap 2
Bak de aubergineplakjes circa 6 minuten aan beide kanten goudbruin in de overgebleven olie. Laat op keukenpapier uitlekken.
Stap 3
Smelt de boter in een sauspan, voeg bloem toe en sauteer 2-3 minuten. Voeg stapsgewijs koude melk toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Laat circa 5 minuten pruttelen en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Stap 4
Verdeel de helft van de gefrituurde aubergineplakjes over een ovenbestendige schaal. Giet de gehaktsaus eroverheen en bedek met nog een laag aubergineplakjes. Verdeel hier de bechamelsaus overheen. Bak dit circa 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde (hetelucht)oven op 180 °C.
Stap 5
Serveer de moussaka in porties op borden en garneer met koriander.
Tip:
De ovenschotel is tot 2 dagen houdbaar in de koelkast en kan worden opgewarmd in de oven.
Recept-ID F1035
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer