Kimchi-risotto met krokante ganzenborst
Kimchi-risotto met krokante ganzenborst

Kimchi-risotto met krokante ganzenborst

totale tijd 4 u.
1 u. voorbereidingstijd
3 u. kooktijd

Romige rijst ontmoet malse gans met een Aziatisch tintje: deze kimchi-risotto met Kikkoman Kimchi Chilisaus maakt indruk, geserveerd met knapperig geglaceerde ganzenborst met Kikkoman Teriyaki Glaze.

Ingrediënten

10 porties

Voor de ganzenborst:

3 ½ kg
ganzenborst (ca. 5 stuks), met graten
Zout
200 g
wortelen, grof gehakt
135 g
uien, grof gehakt
200 g
selderij, grof gehakt
30 ml
plantaardige olie
500 ml
water

Voor de risotto:

60 ml
plantaardige olie
225 g
sjalotten, fijngesneden
500 g
Chinese kool
500 g
risottorijst
300 ml
witte wijn
1 ½ l
kippenbouillon
200 g
boter, in vlokken
200 g
Parmezaanse kaas, vers geraspt

Daarnaast:

10 g
koriander, blaadjes geplukt
100 g
prei (alleen het groene deel)
Allergenen:
Soja, gluten, melk, vis, selderij, sulfieten
Totale gewicht per portie:
360
Gewicht per ingrediënt:
  • Risotto ca. 250 g
  • Vlees (ganzenborst) ca. 100 g
  • Koriander ca. 5 g
  • Prei ca. 5 g

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm voor de ganzenborst de oven voor op ongeveer 160°C (ventilator). Kerf de huid van de ganzenborsten met een scherp mes. Verhit de olie in een braadslede en schroei het vlees op middelhoog vuur in 5-6 minuten dicht.

Stap 2

Haal de ganzenborsten eruit en kruid licht met zout. Voeg de groenten toe aan de braadslede, bak 2-3 minuten en blus af met het water. Leg de ganzenborsten met het vel naar boven op de groenten, dek af met een deksel en braad 1 uur in de oven. Verwijder het deksel en bak nog een uur onafgedekt tot ze gaar zijn.

Stap 3

Haal het vlees van de botten en bestrijk het met Kikkoman Teriyaki Glaze. Verwarm kort onder een salamander of in de oven.

Stap 4

Snijd voor de risotto de stronk van de Chinese kool fijn en snijd de bladeren in grove stukken. Verhit de helft van de olie in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalotjes en de koolblokjes 2-3 minuten, roer dan de rijst erdoor en kook nog 2-3 minuten. Blus af met de witte wijn en voeg de kippenbouillon toe. Laat ongeveer 25 minuten zachtjes koken, af en toe roeren.

Stap 5

Roer als laatste de Kikkoman Kimchi Chilisaus, boter en Parmezaanse kaas erdoor.

Stap 6

Bak de koolbladeren 2-3 minuten in een aparte pan met de resterende olie en schep ze vlak voor het serveren door de risotto.

Stap 7

Was de prei en koriander en laat uitlekken. Scheur de koriander grof. Snijd de prei in fijne reepjes en leg ze in koud water zodat ze omkrullen.

Stap 8

Schep de risotto op borden. Snijd de ganzenborst in plakjes en serveer boven op de risotto met de koriander en prei.

Tip:

Je kunt de ganzenborst ook voorgaren en in porties opnieuw opwarmen onder de salamander met een beetje bouillon erbij.

Recept-ID F1098

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.