Kip-katsuwrap met zoetzure saus
Kip-katsuwrap met zoetzure saus

Kip-katsuwrap met zoetzure saus

totale tijd90 min.

De Japanse kruidensaus ponzu is op basis van sojasaus, citroen en azijn en geeft een zure, aromatische kick aan tataki, sashimi en katsu. Hierdoor is de wrap met knapperige groenten in een handomdraai klaar.

Ingrediënten

10 porties

Kip:

1 kg
kipfilet

Coating:

100 g
tempurabloem
200 ml
water
100 g
paneermeel
3 l
olie om te bakken

Salade:

700 g
tarwetortilla
200 g
krulsla
300 g
wortelen
300 g
rode paprika
300 g
komkommer

Sauce:

300 g
ananas
300 g
ketchup
2 tl
verse chilipeper, fijngehakt
4 el
worcestershiresaus
70 ml
mirin
30 g
knoflook
1 
stuk gember

Voorbereiding

Kip: Snijd kipfilet in reepjes van 2 vingers breed en marineer 10 minuten in Kikkoman Ponzu Citroen. 

Coating: Meng tempurabloem grondig met water, doe paneermeel in een apart schaaltje. Doop de kip eerst in het beslag, wentel hem daarna door het paneermeel en bak hem bruin. 
Salade: Snijd wortels, komkommer en paprika in dunne julienne. Was de sla en snijd in kleinere stukjes. 
 
Saus: Snijd ananas in kleine blokjes, hak knoflook en gember fijn en combineer met gehakte chilipeper, ketchup, worcestershiresaus en mirin. Goed mengen. 
 
Serveren: Verwarm tortilla's op de grill of in de pan tot ze zacht worden, voeg dan salade, saus en krokante kip toe, rol ze op en verwarm ze kort.

Recept-ID F1007

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.