

Kip-katsuwrap met zoetzure saus
De Japanse kruidensaus ponzu is op basis van sojasaus, citroen en azijn en geeft een zure, aromatische kick aan tataki, sashimi en katsu. Hierdoor is de wrap met knapperige groenten in een handomdraai klaar.
Ingrediënten
Kip:
Coating:
Salade:
Sauce:
Voorbereiding
Kip: Snijd kipfilet in reepjes van 2 vingers breed en marineer 10 minuten in Kikkoman Ponzu Citroen.
Coating: Meng tempurabloem grondig met water, doe paneermeel in een apart schaaltje. Doop de kip eerst in het beslag, wentel hem daarna door het paneermeel en bak hem bruin.
Salade: Snijd wortels, komkommer en paprika in dunne julienne. Was de sla en snijd in kleinere stukjes.
Saus: Snijd ananas in kleine blokjes, hak knoflook en gember fijn en combineer met gehakte chilipeper, ketchup, worcestershiresaus en mirin. Goed mengen.
Serveren: Verwarm tortilla's op de grill of in de pan tot ze zacht worden, voeg dan salade, saus en krokante kip toe, rol ze op en verwarm ze kort.
Recept-ID F1007
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer