

Kokoscurry met bloemkoolrijst
Dit gerecht bevat weinig koolhydraten, maar veel smaak. Deze bloemkoolrijst in een romige saus van kokoscurry smaakt koud geserveerd het lekkerst. De gebalanceerde mix van Kikkoman Sojasaus, Kikkoman Pokesaus, kerriepoeder en kurkuma geeft het een extra speciale smaak.
Ingrediënten
Voor de bloemkoolrijst:
Garnering:
Bloemkoolrijst in saus approx. 220 g - Garnering approx. 3.5g
Voorbereiding
Stap 1
Hak de bloemkoolroosjes in de keukenmachine (messen) fijn tot ze de structuur van rijstkorrels hebben.
Stap 2
Verhit olijfolie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak 1-2 minuten tot het gaat geuren.
Stap 3
Voeg de bloemkoolrijst toe en roer dit goed door elkaar. Giet de kokosmelk, Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Pokesaus erbij. Breng op smaak met kerriepoeder en kurkuma.
Stap 4
Laat dit circa 5 minuten koken, af en toe roerend, tot de bloemkool zacht is. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Serveer koud in diepe borden. Scheur de verse kruiden in stukjes om te garneren en maak af met de knapperige knoflook.
Tip:
Doe niet te veel bloemkool tegelijk in de keukenmachine. Dit zorgt voor ongelijkmatige korrels. Hak de bloemkool daarom in kleinere porties.
Recept-ID F1060
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer