Koreaanse kimchi-lamsspiesjes
Koreaanse kimchi-lamsspiesjes

Koreaanse kimchi-lamsspiesjes

totale tijd45 min.

Koreaanse nationale schat: het traditionele bereidingsproces van kimchi van gefermenteerde kool duurt dagenlang. Kikkoman biedt met de Kikkoman Kimchi Chilisaus een shortcut naar de pittige hemel, hier met aromatisch lamsvlees, knapperige noten en verse kruiden.

Ingrediënten

10 porties

Lamsvlees:

1 ½ kg
lamsbout, ontbeend
100 g
pinda's, gehakt
1 el
limoenrasp
6 
teentjes knoflook, fijngehakt
80 g
gefermenteerde sojabonenpasta
250 ml
rijstwijn om te koken
Zwarte peper, vers gemalen
Houten spiesen

Pindamayonaise:

800 g
mayonaise
150 g
pindakaas
100 ml
limoensap
2 el
suiker
2 
chilipepers, fijngesneden
100 g
verse koriander, fijngehakt

Om te serveren:

150 g
koriander, hele bladeren
3 
limoenen

Voorbereiding

Lamsvlees: Snijd het vlees in dunne reepjes en leg het in een marinade van Kikkoman Kimchi Chilisaus, rijstwijn, noten, knoflook, sojapasta en limoenrasp. Breng op smaak met peper en laat minstens 30 minuten marineren. Steek het vlees op de spiesjes en bak vlak voor het serveren ongeveer 5 minuten op een zeer hete grill. 

Pindamayonaise: Meng alle ingrediënten goed door elkaar. 

Om te serveren: Bestrooi de spiesjes met koriander en serveer met partjes limoen en pindamayonaise.

Recept-ID F1014

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.