

Koude salade met sobanoedels en sesamdressing
Een andere kijk op noedelsalade – in plaats van de gebruikelijke ingrediënten geven we deze versie een Koreaans tintje, met dank aan de combinatie van Kikkoman Sojasaus en Kikkoman Sesamsaus. Het is niet alleen een lekker bijgerecht, maar ook een ware traktatie op zichzelf.
Ingrediënten
Voor de salade:
Garnering:
Dressing approx. 42 g - Soba, wortel en rode paprika, approx. 175 g - Komkommer approx. 35 g - Lente-ui approx. 7 g
Voorbereiding
Stap 1
Kook de sobanoedels 4 minuten. Giet af en spoel met koud water om het kookproces te stoppen.
Stap 2
Meng de rode paprika, wortels en gekookte sobanoedels in een grote kom.
Stap 3
Meng in een andere kom Kikkoman Sojasaus, rijstazijn, Kikkoman Sesamolie, honing, gember, knoflook en Kikkoman Sesamsaus met een garde voor de dressing. Giet dit over de noedels en groenten en hussel tot alle noedels evenredig met dressing bedekt zijn.
Stap 4
Garneer met gehakte lente-ui en plakjes komkommer en serveer.
Tip:
Top af met geroosterde sesamzaadjes voor nog meer sesamsmaak. Gegrilde kipfilet past ook goed bij dit gerecht.
Recept-ID F1059
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer