Krokante linzenballetjes met kerriesaus
Krokante linzenballetjes met kerriesaus

Krokante linzenballetjes met kerriesaus

totale tijd 1 u.
30 min. voorbereidingstijd
30 min. kooktijd

Krokante linzenballetjes in een heerlijke kerriesaus, verfijnd met Kikkoman Ponzu Citroen. Een echte ontdekking voor beginnende fijnproevers.

Ingrediënten

10 porties

Voor de linzenballetjes:

500 g
rode linzen
1 l
groentebouillon
70 g
ui, in blokjes gesneden
150 g
ei
5 g
paprikapoeder, mild
5 g
komijn, gemalen
100 g
paneermeel, glutenvrij

Voor de saus:

10 g
kerriepoeder, mild
5 g
kurkuma, gemalen
Plantaardige olie
500 ml
kokosmelk
5 g
maïzena

Voor de groenten:

200 g
sugarsnaps, in hapklare stukken gesneden
200 g
babymaïs, in hapklare stukken gesneden
200 g
rode peper, in hapklare stukken gesneden

Ook:

200 g
basmatirijst
Boter
Allergenen:
Soja, gluten, ei, selderij
Totale gewicht per portie:
270 g
Gewicht per ingrediënt:

Linzenballetjes ca. 120 g
Saus ca. 50 g
Groenten ca. 50 g
Rijst ca. 50 g

Voorbereiding

Stap 1

Linzenballetjes: Spoel de linzen af en kook ze in groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking (ca. 30 minuten) op middelhoog vuur tot ze heel zacht zijn. Giet af, voeg de Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus toe en laat droogstomen. Fruit ondertussen de uien 4-5 minuten in een beetje olie op middelhoog vuur. Voeg toe aan de linzen. Spatel de eieren, paprikapoeder, komijn en paneermeel erdoor. Laat ongeveer 10 minuten staan. Verdeel in porties van ongeveer 40 g en vorm er met vochtige handen balletjes van. Dek af en zet koel weg. Frituur op bestelling in ca. 3-4 minuten op ca. 170 °C goudbruin.

Stap 2

Saus: fruit het kerriepoeder en de kurkuma in een beetje olie op een laag vuur gedurende ongeveer 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met de Kikkoman Ponzu Citroen. Bind met de maïzena tot de gewenste consistentie.

Stap 3

Blancheer de groenten in gezouten water. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm deze in porties in een sauteerpan met een klontje boter.

Stap 4

Voeg om te serveren de groenten toe aan de saus en breng aan de kook. Schep ongeveer 50 g saus en 50 g groenten op elk bord. Schik er drie gebakken linzenballetjes op en serveer met ca. 50 g rijst.

Tip:

Om gelijkmatige bolletjes te maken zonder te wegen, kun je een kleine ijsschep gebruiken. In plaats van paneermeel kun je ook couscous gebruiken om het mengsel meer structuur te geven.

Recept-ID F1079

Recept als PDF

PDF downloaden

Ontdek meer

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.