

Krokante linzenballetjes met kerriesaus
Krokante linzenballetjes in een heerlijke kerriesaus, verfijnd met Kikkoman Ponzu Citroen. Een echte ontdekking voor beginnende fijnproevers.
Ingrediënten
Voor de linzenballetjes:
Voor de saus:
Voor de groenten:
Ook:
Linzenballetjes ca. 120 g
Saus ca. 50 g
Groenten ca. 50 g
Rijst ca. 50 g
Voorbereiding
Stap 1
Linzenballetjes: Spoel de linzen af en kook ze in groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking (ca. 30 minuten) op middelhoog vuur tot ze heel zacht zijn. Giet af, voeg de Kikkoman Tamari Glutenvrije Sojasaus toe en laat droogstomen. Fruit ondertussen de uien 4-5 minuten in een beetje olie op middelhoog vuur. Voeg toe aan de linzen. Spatel de eieren, paprikapoeder, komijn en paneermeel erdoor. Laat ongeveer 10 minuten staan. Verdeel in porties van ongeveer 40 g en vorm er met vochtige handen balletjes van. Dek af en zet koel weg. Frituur op bestelling in ca. 3-4 minuten op ca. 170 °C goudbruin.
Stap 2
Saus: fruit het kerriepoeder en de kurkuma in een beetje olie op een laag vuur gedurende ongeveer 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met de Kikkoman Ponzu Citroen. Bind met de maïzena tot de gewenste consistentie.
Stap 3
Blancheer de groenten in gezouten water. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm deze in porties in een sauteerpan met een klontje boter.
Stap 4
Voeg om te serveren de groenten toe aan de saus en breng aan de kook. Schep ongeveer 50 g saus en 50 g groenten op elk bord. Schik er drie gebakken linzenballetjes op en serveer met ca. 50 g rijst.
Tip:
Om gelijkmatige bolletjes te maken zonder te wegen, kun je een kleine ijsschep gebruiken. In plaats van paneermeel kun je ook couscous gebruiken om het mengsel meer structuur te geven.
Recept-ID F1079
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer



![[Translate to Niederländisch:] [Translate to Niederländisch:]](https://www.kikkoman.nl/fileadmin/_processed_/5/a/csm_F1096-recipe-page_Venison_ossobuco_with_sweet_potato_puree_Desktop_Header_3c466be407.webp)








