Macaroni van gomitipasta met vegan kaas
Macaroni van gomitipasta met vegan kaas

Macaroni van gomitipasta met vegan kaas

totale tijd30 min.
7 min.voorbereidingstijd
23 min.kooktijd

Mac & cheese met een twist – er zit namelijk helemaal geen kaas in! In plaats daarvan gebruiken we pompoen, edelgistvlokken en, voor die speciale umami kick, Kikkoman Sojasaus – een vegan alternatief dat niets inlevert op smaak.

Ingrediënten

10 porties

Voor de saus:

100 ml
zonnebloemolie
150 g
ui, in stukjes gesneden
25 g
knoflookteentjes, in plakjes
1 ½ kg
Hokkaidopompoen, in blokjes (circa 2 x 2 cm)
350 g
cashewnoten
900 ml
kokosmelk
60 g
edelgistvlokken
25 g
gerooktepaprikapoeder

Voor de pasta:

800 g
gomiti (elleboogpasta)

Garnering:

50 g
bieslook, fijngehakt
Allergenen:
gluten, soja, boomnoten
Totale gewicht per portie:
430 g
Gewicht per ingrediënt:

Pasta approx. 150 g - Saus approx. 280 g - Garnering approx. 0.5g

Voorbereiding

Stap 1

Verhit olie in een pan. Roerbak de ui circa 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg dan de pompoenblokjes, cashewnoten, kokosmelk, edelgistvlokken, Kikkoman Sojasaus en paprikapoeder toe. Doe het deksel op de pan en laat 15 minuten op middelhoog vuur pruttelen tot de pompoen gaar is. Pureer ten minste 4 minuten tot een gladde, zijdezachte saus.

Stap 2

Kook de pasta circa 5 minuten en voeg dit toe aan de warme saus.

Stap 3

Serveer de pasta op borden en besprenkel met fijngehakte bieslook.

Tip:

Pureer de saus in een hogesnelheidsblender voor een gladde, geblende consistentie. Haal de saus door een zeef voor een nog gladder resultaat.

Recept-ID F1002

Recept als PDF

PDF downloaden

Heb je nog vragen over onze recepten of producten?

We helpen je graag.

Neem nu contact met ons op

Neem contact met ons op!

Heb je vragen over onze producten, hun verkrijgbaarheid of wil je gewoonweg meer over Kikkoman weten? Neem dan contact met ons op!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* Verplicht veld

Graag willen wij u wijzen op onze verklaring inzake de bescherming van persoonsgerelateerde gegevens. Voor verdere zakelijke informatie verwijzen wij naar onze disclaimer.