

Omusoba-omelet met grote garnalen en champignons
Comfortfood in het Japans:
Deze omelet gevuld met gebakken sobanoedels, grote garnalen en shimejipaddenstoelen wordt traditioneel geserveerd in zogenaamde izakayas. Gember, nori, Kewpiemayonaise en zelfgemaakte okonomiyakisaus maken het helemaal af.
Ingrediënten
Omelet:
Vulling:
Okonomiyakisaus:
Om te serveren:
Voorbereiding
Omelet: Breek de eieren in een kom, klop met suiker en dashi en bak in olie.
Vulling: Knoflook fijnsnijden, sjalotten in plakjes snijden en champignons schoonmaken en in olie goudbruin bakken. Garnalen toevoegen en 1 minuut bakken. Dan gekookte sobanoedels toevoegen, op smaak brengen met Kikkoman Sojasaus en nog 1 minuut koken.
Okonomiyakisaus: Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Serveren: Schep de vulling op de onderste helft van elke omelet en vouw in een halvemaanvorm.
Garneer met Kewpiemayonaise, okonomiyakisaus, bieslook, bonitovlokken en nori en serveer met ingelegde gember.
Recept-ID F1016
Recept als PDF
PDF downloadenOntdek meer